Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Belçika'da katliam: 5 ölü 125 yaralı

        Norveç’te Anders Behring Breivik’in, başkent Oslo’da ve Ütoya Adası’nda 77 kişiyi öldürmesinin üzerinden 6 ay bile geçmeden, bu kez de Belçika’dan benzer bir saldırı haberi geldi. Ülkenin doğusundaki Liege kentinde yaşayan 33 yaşındaki Nordine Amrani adlı erkek, kent merkezindeki Saint-Lambert’d Meydanı’nda önce bir otobüs durağına 4 el bombası attı, ardından da çevreye otomatik silahla ateş açtı.

        SALDIRGAN İNTİHAR ETTİ

        Liege savcısı Daniele Reynders, düzenlediği basın toplantısında, adli tabibin verdiği bilgiye göre Amrani'nin (33) başına ateş ederek intihar ettiğini belirtti. Reynders, Amrani'nin saldırıyı düzenleme sebebiyle ilgili not bırakmadığını söyledi. Reynders, saldırıda ölenlerin sayısını 4 olarak açıkladı. Dün öldüğü bildirilen 75 yaşındaki kadının durumunun ağır olduğunu ve yoğun bakımda bulunduğunu, ölenlerin ise 15-17 yaşındaki gençler ve 17 aylık bir bebek olduğunu belirtti. Savcı, saldırıda 125 kişinin yaralandığını ifade etti.

        EVİNDEN DE CESET ÇIKTI

        Belçika'yı şoke eden kanlı saldırının failinin evinde yapılan aramalarda polis bir kadın cesedine rastladı. Yapılan incelemelerde 45 yaşındaki kadının saldırganın komşusunda çalışan temizlikçi olduğu anlaşıldı. Saldırganın, iş verme bahanesi ile evine çağırdığı kadını neden öldürdüğü henüz bilinmiyor. Liege Savcılığı medyaya yansıyan kadın cesedin varlığını doğruladı.

        SABIKA KAYDI KABARIK

        Yetkililer, daha önce ruhsatsız silah bulundurma, uyuşturucu yetiştirme ve cinsel taciz suçlarından sabıkası bulunan Amrani’nin Eylül 2008'de 58 ay hapse mahkum edilen arkadaşlarını kaçırmaya çalıştığı belirtildi.

        Olay öncesinde sevgilisine yüklü miktarda para transferi yapan saldırganın ''Seni çok seviyorum, yolun açık olsun'' şeklinde bir mesaj gönderdiği tespit edildi.

        AYAKLI CEPHANELİK

        Öğle saatlerinde evinden minibüsüyle ayrıldığı tespit edilen saldırganın üzerinde ve aracında çok sayıda mühimmat bulunduğu belirtiliyor. Amrani’nin saldırıda bir adet tabanca ve Belçika ordusunda kullanılan yerli yapım FN FAL model bir hafif otomatik silah kullandığı açıklandı.

        YILBAŞI ALIŞVERİŞİNDE YAKALANDILAR

        Polis yetkilileri, meydandaki dükkânların yılbaşı alışverişine çıkan kent sakinleriyle dolu olduğunu, bu nedenle yaralı sayısının bu kadar yükseldiğini belirtti. Yaralıların birçoğunun sırtlarından ve omuzlarından yaralandıkları kaydedildi. Yaralıların hastanelere sevk edilmesinde güçlük çekilmesi üzerine, komşu Hollanda’dan ambulans istendi.

        ‘DELİ DEĞİL’

        İçişleri Bakanlığı olayın terörist bir saldırı olmadığını vurgularken, savcılık yetkilileri Amrani’nin akli dengesinin bozuk olduğuna yönelik herhangi bir kaydı bulunmadığını ifade etti.

        GARİP İDDİA

        Pakistan’da yayımlanan Karachi Post Gazetesi saldırının duyulmasının ardından verdiği ilk haberinde, olayın bir namus cinayetinden kaynaklandığını öne sürdü ancak ayrıntı vermedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ