Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "İngiltere ile Türkiye ilişkileri altın çağını yaşıyor"

        Bazı temaslarda bulunmak üzere Trabzon'a gelen Büyükelçi Reddaway, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret etti. Vali Kızılcık, kabulde yaptığı konuşmada, ziyaretin, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamasını umduğunu dile getirdi.

        Büyükelçi Reddaway da İngiltere'nin Türkiye ile ilişkilerinde son derece hırslı olduğunu ifade etti. Türkiye'nin, Avrupa Birliği (AB)'ne üyeliğini desteklediklerini hatırlatan Reddaway, Türkiye'nin AB'ye katılımının, sadece Türkiye'ye değil, AB'ye de son derece yararlı olacağını düşündüklerini ifade etti.

        Türkiye ile ekonomik ilişkilerde de son derece hırslı olduklarını anlatan Reddaway, "Son zamanlarda başbakanlar ve bakanlar seviyesinde önemli görüşmeler yapıldı. Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretleri de çok başarılı geçti. İngiltere ile Türkiye ilişkileri her alanda altın çağını yaşıyor. Siyaset, uluslararası ilişkiler gibi pek çok alanda geliştirdiğimiz işbirliğinde ki buna terörün her türlüsüne karşı mücadele de dahil." dedi.

        İş dünyasında kurulan ilişkilerde de altın çağ yaşandığını ifade eden Büyükelçi Reddaway, konuşmasına şöyle devam etti: "İki ülke arasındaki ticaret hacminde 2009 yılından sonra yüzde 40 seviyesinde artış oldu. Bu ziyaretimiz de özellikle önemli. Yapacağımız görüşmelerle ülkelerimiz arasındaki siyasi ortaklığın daha da güçleneceği ve Trabzon ile olan ticari ilişkilerimizin de bir nebze artacağına inanıyorum."

        Konuşmaların ardından, Vali Recep Kızılcık, ziyaretin anısına Büyükelçi David Reddaway'a Trabzon telkarisiyle yapılmış fincan takımı hediye etti.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ