Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Şimdi de İsrail ile Ermeni krizi

        İsrail Parlamentosu'nda Ermeni soykırımı iddiaları görüşüldü.

        Parlamento Başkanı, toplantıda yaptığı konuşmada, Ermeni soykırımı ile tartışmaların 'siyasi değil ahlaki' olduğunu savundu. Rivlin, "Soykırımı inkar, tarihin muvafakat edemeyeceği bir şeydir." dedi. Rivlin'e bazı milletvekilleri de destek verdi. Meretz partisi Milletvekili Zehava Gal-On ise "Soykırıma uğrayan Yahudiler için Ermeni soykırımını tanımaları ahlakî bir sorumluluktur." dedi.

        Knesset Eğitim, Kültü ve Spor Komitesi'ne 'acil gündem maddesi' olarak getirilen tasarıyı değerlendiren İsrail Dışişleri Bakanlığı temsilcisi ise, söz konusu adımın mevcut atmosfer içerisinde Türkiye ile ilişkileri çok ciddi biçimde tehdit edebileceği uyarısı yaptı. Sözcü, "Türkiye ile ilişkilerimiz şu anda çok hassa ve kırılgan. Çizgiyi aşmamamız gerekiyor. Bu konuya zekice yaklaşmalıyız. Aksi takdirde ciddi stratejik sonuçlar doğurabilir" ifadelerini kullandı.

        İsrail'de daha önce Ermeni soykırımı iddialarının tanınması girişimleri, Türkiye'yi kızdırmamak için engellenmişti. Dışişleri ve Savunma Komitesi'ne sunulan tasarılar, basına kapalı toplantılarda reddedilmişti.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ