Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 12 eve ateş düştü

        Türkiye güne Afganistan'dan gelen acı haberle başladı. Kabil yakınlarında meydana gelen helikopter kazasında 12 askerimiz şehit oldu.

        Kaza sonrasında askerlerimizin kimlikleri belli olmaya başladı. Acı haberin ulaşmasıyla baba ocaklarına da ateş düştü.

        Hava Binbaşı Şükür Bağdatlı

        AFGANİSTAN'ın başkenti Kabil'de Türk askerlerini taşıyan Sikorsky helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 12 askerden Hava Binbaşı 42 yaşındaki Şükür Bağdatlı'nın baba evi Ordu'nun Fatsa İlçesi'ne ateş düştü. Haberi alan annesi Emine Bağdatlı gözyaşlarına boğuldu. Şehit Bağdatlı'nın ailenin 8 çocuğundan tek erkek evlat olduğu ;belirtildi.

        Şehit olan 12 Türk askerinden biri olan Hava Binbaşı Şükür Bağdatlı'nın baba ocağı yasa boğuldu. Ordu'nun Fatsa İlçesi'ne bağlı Bolaman Beldesi Güvercinlik Mahallesi'nde oturan baba Şükrü ve anne Emine Bağdatlı'ya acı haberi Kaymakam Bekir Atmaca verdi. Acı haberle birlikte anne Emine Bağdatlı sinir krizi geçirdi.

        8 kardeşin tek erkek çocuğu olan şehit binbaşı Bağdatlı'nın ailesi için evinin önünde ambulans hazır bekletildi. Kaymakam Bekir Atmaca, "Haber bize sabah saatlerinde ulaştı. Şehit askerlerimizden birinin Bolamanlı vatandaşımız Şükür Bağdatlı olduğunu öğrenince üzüntümüz katlandı. Acılı haberi vermek istemezdik ancak üzerimize düşen görevi yapmak zorundaydık, şehidimizin ailesine başsağlığı diliyoruz" dedi.

        AİLESİ FRANSA'DA YAŞIYOR

        Geçen Temmuz ayında Kabil'e giden şehit Hava Binbaşı Şükür Bağdatlı'nın eşi Nedime ve 3 yaşındaki kızı Elif Bağdatlı'nın da Fransa'da yaşadığı belirtildi. Çiftin Fransa'da tanışıp evlendiği kaydedildi.

        Binbaşı Mithat Çolak

        Şehit askerlerden Mithat Çolak'ın Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki baba evi yasa boğuldu. Evli 2 çocuk babası binbaşı Mithat Çolak'ın (40) şehit haberini, Bozüyük'ün Yediler Mahallesi 581'inci Sokak'ta oturan babası Abdullah Çolak ile annesi Ayşe Çolak'a Bozüyük'te görevli Yüzbaşı Alper Koç verdi.

        Oğullarının şehit olduğu öğrenen Abdullah Çolak ile Ayşe Çolak gözyaşlarına boğuldular.Bozüyük Kaymakamı Oktay Kaya ile Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu da şehidin anne-babasının oturduğu eve giderek başsağlığı dileklerinde bulundular.Yakınları, şehit Mithat Çolak'ın eşi ve 2 çocuğunun Ankara'da oturdukları, kendisinin de 6 aylık görev için Afganistan'a gittiğini belirttiler.

        Yüzbaşı Adil Erdoğan

        Şehit askerlerden biri olan olan Kara Pilot Yüzbaşı Adil Erdoğan'ın 5 ay önce Afganistan'daki görevine Malatya'dan gittiği bildirildi.

        Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Adil Erdoğan'ın evli ve 2 kız çocuğu bulunduğu öğrenilirken, ailesinin Malatya'da Ordu Lojmanları'nda kaldığı kaydedildi. Kastamonu nüfusuna kayıtlı olan şehit Erdoğan'ın anne ve babasının İstanbul'da ikamet ettiği öğrenildi.

        Assubay Mehmet Akbaş

        Ateşin düştüğü evlerden biri de 28 yaşındaki helikopter teknisyeni astsubay Mehmet Akbaş'ın Isparta'daki baba ocağıydı.

        Acı haberin sabah saatlerinde ulaşmasıyla birlikte şehidin yakınları ailesinin Isparta Halıkent Mahallesi'nde bulunan evine akın etti. Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asılırken, bir ambulans ve sağlık görevlisi evin önünde hazır bulundu.

        VATAN SAĞOLSUN

        Oğlunun şehit düştüğünü haber alan emekli astsubay Süleyman Akbaş metanetini korurken, "Vatan sağolsun, diyeceğim başka bir şey yok" şeklinde konuştu. Anne Ayşe Akbaş ise güçlükle ayakta dururken, yakınları tarafından teselli edildi. Isparta Merkez Komutanlığı'nda görevli komutanlar acılı aileyi yalnız bırakmadı.

        BEŞ AYDIR AFGANİSTAN'DA GÖREVLİYDİ

        Bekar olduğu öğrenilen şehit astsubayın yakınlarından Ercan Armağan daha önce Ankara'da görevli olan Akbaş'ın yaklaşık 5 ay önce Afganistan'dakiTürk birliğinde görevlendirildiğini söyledi.

        Şehidin cenazesinin yarın Isparta'ya gelmesi bekleniyor.

        İKİ ŞEHİT ERZURUMLU

        Diğer taraftan düşen helikopterde şehit olan Binbaşı İsmail Cem Yakınlar ve Uzman Çavuş Onay Vurucu'nun Erzurumlu oldukları bildirildi.

        Binbaşı Yakınlar'ın ailesinin Palandöken, Uzman Çavuş Vurucu'nun ise Yakutiye ilçesinde ikamet ettikleri bildirildi.

        ŞEHİT ÜSTEĞMEN MELİKOĞLU

        Jandarma Üsteğmen Okan Melikoğlu'nun (30) Ordu'daki baba evine ateş düştü. Jandarma Üsteğmen Okan Melikoğlu'nun Ordu'nun, Kumbaşı Mahallesi'nde yaşayan babası Halis ve annesi Nebahat Melikoğlu'na acı haber askeri görevliler tarafından verildi. Acılı aile, oğullarının şehit haberiyle yıkılırken, Ordu Valisi Orhan Düzgün de şehit evine giderek acılı aileye başsağlığı dileğinde bulundu.

        Jandarma Üsteğmen Okan Melikoğlu'nun yaklaşık 1.5 yıl Melike Melikoğlu ile evlendiği öğrenildi.

        HABERTURK.COM VE AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ