Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 'Urfa'da Suriye helikopteri düştü' iddiası

        Şanlıurfa'da bugün Suriye'ye ait bir askeri uçağın düştüğü yolundaki söylenti nedeniyle hareketli saatler yaşandı.

        VALİ ÖNCE DOĞRULADI

        Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, SAAT 11:30 suarında kendilerine böyle bir bilginin geldiğini açıkladı. Güvenç, güvenlik güçlerinin ilçe genelinde ve Suriye sınırı hattında araştırma yaptığını araştırma sonunda konunun netleşeceğini söyledi.

        Öğle saatlerinde ise Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Üna ise, şu ana kadar Suriye'den Türkiye'ye herhangi bir hava aracının geçiş yapmadığını söyledi.

        AKŞAM SAATLERİNDE YALANLAMA GELDİ

        Akşam 17:00 sularında ise Vali Güvenç bu kez iddianın doğru olmadığını açıkladı. Edinilen bilgiye göre, iki ilçeye bağlı sınır köylerinde askeri birlik alan taraması yaptı. Güvenlik güçlerinin görüştüğü köylülerden bazıları helikopter sesi duyduklarını ancak düşüp düşmediği yönünde bilgileri olmadığını söyledi. Sınırın hem Türkiye hem de Suriye tarafındaki köyüler cep telefonlarıyla iletişim kurarak birbirlerine olayın doğru olup olmadığını sordu. Sınır boyunda akşam saatlerine kadar yapılan aramalarda herhangi bir bulguya rastlanamadı ve ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.

        'SURİYELİ PİLOT TÜRKİYE'YE KAÇTI' İDDİASI

        Dün de sivillere ateş açmayı reddeden bir Suriyeli pilotun Türkiye'ye kaçtığı iddia edilmişti. El Arabiya televizyonunun iddiası henüz resmi olarak doğrulanmadı.

        HABERTURK.COM VE AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ