Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Endonezya, tsunami, deprem, Aceh

        HABERTURK.COM DIŞHABERLER SERVİSİ

        Endonezya'da saat 11:30 civarlarında meydana gelen 8.6 büyüklüğündeki depremin şoku sürerken, ülke yeni depremlerle sarsıldı.

        Endonezya Jeofizik Kurumu önce TSİ 14:00 civarında 8.8 büyüklüğünde bir deprem olduğunu açıkladı. Daha sonra depremin büyüklüğü 8.1 olarak revize edildi ve depremin yerin 6.2 mil derinliğinde oluştuğu bildirildi.

        TSİ 14:27'de ise bu defa 8.3'lük bir başka artçı depremin meydana geldiği Endonezya Jeofizik Kurumu tarafından bildirildi. Ancak ilerleyen dakikalarda ikinci deprem haberinin aynı artçı depreme ait olduğu bildirildi ve büyüklüğü de 8.2 olarak revize edildi.

        SULAR GERİ ÇEKİLDİ

        8.2'lik depremin merkez üssünde suların 10 metre çekildiği belirtilirken, ilk deprem sonrasında verilen tsunami alarmı 2 saat uzatıldı. Artçı deprem sonrasında Afrika ülkeleri Kenya ve Tanzanya'da tsunami uyarısı yapıldı.

        8.2'lik deprem sonrasında Aceh eyaletinin batı ve kuzeyinde suların 0.8 metre yükseldiği açıklandı.

        TSUNAMİ ALARMLARI TEK TEK KALDIRILDI

        TSİ 15:42'de Endonezya, Hindistan ve Hint Okyanusu'ndaki adalar dışındaki bölgelerde tsunami uyarısı kaldırıldı. TSİ 16:30'da Hindistan da tsunami uyarısını kaldırdı.

        KORKULAN OLMADI

        Son olarak depremin meydana geldiği Endonezya da da tsunami uyarısı kaldırıldı. Endonezya hükümeti ise büyük dalgaların sahillere vurduğunu ve halkı paniğe sevkettiğini ancak büyük bir tsunaminin yaşanmadığını duyurdu. Depremn sonrasında 5 kişinin hayatını kaybettiği ve önemli maddi hasar olmadığı açıklandı.

        PANİK HAVASI

        Deprem Aceh eyaletinin ikinci büyük şehri Lhokseumave ve Kuzey Sumatra eyaletinin başkenti Medan'da halkı sokaklara dökerken, tsunami uyarısı da halk arasında paniğe yol açtı.

        2004'TE 230 BİN KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

        26 Aralık 2004'te Endonezya açıklarında meydana gelen 9.1 büyüklüğündeki deprem ve takip eden tsunami nedeniyle yaklaşık 230 bin kişi hayatını kaybetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ