Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Tarık El Haşimi Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı türkiye BAŞBAKAN ERDOĞAN

        Irak merkezi hükümeti tarafından terör suçlamasıyla hakkında tutuklama kararı çıkarılan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, Katar ve Suudi Arabistan ziyaretlerinin ardından 5 gün önce geldiği Türkiye’de Başbakan Erdoğan tarafından koruma altına alındı.

        Hakkındaki ölüm tehditleri nedeniyle Türkiye’den koruma talebinde bulunan Haşimi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştükten sonra özel koruma altına alındı. İstanbul Başakşehir’de Haşimi, ailesi ve 4 koruması için iki ayrı ev kiralanırken, Başbakanlık’a ait zırhlı S600 Mercedes’lerden biri Haşimi’ye tahsis edildi.

        17 POLİS KORUYOR

        Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı ’na bağlı 1’i başkomiser 17 polis Haşimi’yi koruma altına aldı. Haşimi’nin eşi ve iki kızına ise İstanbul Koruma Daire Başkanlığı tarafından ayrı ayrı koruma polisleri verildi.

        Haşimi ailesinin güvenlik gerekçesiyle otele yerleşmeleri uygun bulunmadı. Öte yandan Ürdün hükümeti, Haşimi’nin sığınma talebine henüz cevap vermedi, Suudi Arabistan ise talebi Irak’taki yargı süreciyle ilgili bir uzlaşmaya varılamaması şartıyla kabul etti.

        ERDOĞAN’LA GÖRÜŞTÜ

        Öte yandan Başbakan Erdoğan dün WoW Otel’de Tarık El Haşimi ile görüştü. Görüşmede Haşimi’nin siyasi destek istediği öğrenildi.

        I Bülent AYDEMİR /GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ