Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Türkliye'ye gelen Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani Başbakan Erdoğan'la görüşecek

        HABERTURK.COM DIŞHABELER SERVİSİ

        Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani iki günlük ziyaret için Türkiye'ye geldi.

        Barzani'yi taşıyan uçak saat 11.45'de İstanbul'a indi. Barzani Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Saat 14:00'de başlayacağı duyurulan görüşme 40 dakika gecikmeli başladı. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde yapılan 1 saat 50 dakika süren görüşmede Başbakan Erdoğan'a Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan eşlik etti.

        Erdoğan-Barzani görüşmesinde teröle mücadele ve Irak'ta yaşananların yanısıra Suriye krizinin de ele alındığı tahmin ediliyor.

        Mesut Barzani'nin akşam saatlerinde Ankara'ya geçecek.

        SÜRPRİZ BULUŞMA

        Başbakan Erdoğan, Barzani ile görüşmesinden önce MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul etti. Fidan'in ziyaretinin Erdoğan-Erdoğan görüşmesinden bir saat önce gerçekleşmesi dikkat çekti.

        KRİTİK ZAMANLAMA

        Barzani'nin ziyareti, Irak merkezi hükümeti tarafından terör suçlamasından bulunulan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el Haşimi'nin Türkiye'de bulunduğu bir döneme denk geliyor. Hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrasında Haşimi bir süre Kuzey Irak'ta kalmış daha sonra Suudi Arabista ve Katar'a geçmiş, ardından da geçen hafta Türkiye'ye gelmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ