Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Katar'da

        HABERTURK.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Katar'da 13. Birleşmiş Milletler Kalkınma Konferansında konuştu.

        Başbakan Tayyip Erdoğan;

        "Kalkınma konusunda Türkiye üzerine düşen görevi yapmaya devam edecektir. 2010 yılında yaklaşık 1 milyar dolar olarak gerçekleşen resmi yardımlaşma yardımlaşmalarımız 2011 yılında 1.3 milyar dolar olarak gerçekleştirmiş. OECD ülkeleri arasında resmi yardımlaşmalarını en fazla artıran ülkeyiz. Türkiye'nin yardımlarının bu kadar yüksek oranda artması gelişmekte olan ülkelere desteğimizin en somut göstergesidir.

        Bu ülkelerde doğrudan yatırımların 2020 yılına kadar 10 milyar dolara çıkarılması için her türlü desteği vermeyi taahhüt ettik. Ekonomik ve teşvik işbirliği paketimizi uygulamaya koyduk. Türkiye olarak kalkınma alanındaki işbirliğimizi ikili değil küresel, bölgesel, çok taraflı platformlarda da güçlendirmeyi hedefliyoruz. G20 bünyesinde kalkınma fonlarını ele alınması memnuniyet vericidir." dedi.

        Kalkınma işbirliği çalışmalarına da öncülük ettiklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Türkiye olarak ülke bölge kıta ayrımı yapmadan din dil ırk ayrımı yapmadan tüm insani sorunlara uluslararası kamu oyunun dikkatlerini çekiyoruz. İstikrarlı bir büyümeyi yakalamak suretiyle hiç kuşkusuz reformlarımızı aktif dış politikamızın bir eseri olduğunu söyleyebilirim" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ