Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Yunanistan 'engel'e başladı

        Yunanistan, kaçak göçmenlerle mücadele için Yunanistan - Türkiye kara sınırının, sıfır noktasına fiziki engel kurmak için altyapı çalışmalarına başladı. Tel/çit işlemleri için iş makinaları, Pazarkule Sınır Kapısı yakınlarında kazı ve beton atma işlemleri için çalışıyor.

        Edirne Valisi Gökhan Sözer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın pratikte çok da faydalı olmayan fiziki engel için çalışmalara başladığını söyledi.

        Kaçakların geçişinin sadece fiziki engelle önlenemeyeceğini ifade eden Vali Sözer, şunları kaydetti:

        ''Edirne'nin Yunanistan'la 190 kilometre Meriç Nehri hududu ve 13 kilometrede Karaağaç bölgesinde kara hududu vardır. Kara hududundan geçmenin daha kolay olduğunu düşünen kaçaklar daha çok kara hududunu yani Karaağaç'ı kullanmakla beraber Meriç Irmağı'ndan da Yunanistan'a geçmek istemektedirler.

        Türkiye ve Edirne kaçak göçmenlerle, ciddi bir mücadele içerisindedir. Ancak Yunanistan, Karaağaç bölgesindeki kara hududuna tel/çit fiziki engel yaparak bu göçü engelleyeceğini iddia etmektedir. Yunanistan egemen bir ülkedir, topraklarında ne yapacağına karışamayız ama sorunun çözümü Karaağaç bölgesinde tel/çit fiziki engel yaparak, kaçak göçmenlerin Yunanistan'a geçişini önlemek pratikte çok mümkün değildir. Çünkü bunun dışında 190 kilometrelik nehir hududundan Yunanistan'a geçme imkanı mevcuttur.''

        1,5 METRE DUVAR, ÜZERİNE TEL ÇİT

        Yunanistan'ın 13 kilometrelik kara hududunun 12 kilometresinde tel/çit uygulamasını yapacağını belirten Sözer, ''Yunanistan Karaağaç'ın 13 kilometrelik kara hududunun 12 kilometrelik kısmında tel/çit çalışmalarına başlamıştır, sınıra sıfın noktasında, 1 buçuk metre beton zemin üzerine tel çit yapmak üzere çalışıyor'' diye konuştu.

        Vali Sözer, Türkiye'nin göçmenlerle yoğun mücadelesinin sürdüğünü geçen yıl Edirne'de 22 bin 600 göçmenin yakalandığını sözlerine ekledi.

        Yunanistan'a sınır Karaağaç Mahallesi Muhtarı Ağah Korkan da, sınırların kalktığı, küreselleşen dünyada Yunanistan'ın yapacağı tel/çit uygulamasının çok kötü bir imaj olacağını ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ