Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Lieberman Türkiye'den özür dilemeyeceğiz

        HABERTURK.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Geçen hafta, İstanbul'da üst düzey İsrailli askerlere yönelik açılan davanın kabul edilmesinden sonra Mavi Marmara krizi yine gündeme geldi. Krizde en sert tutumu takınankardan biri olan İsrailk Dışişleri Bakanı Avignon Liberman'dan konuyla ilgili yeni çıkış daha geldi.

        "ABD DİLEMEDİ, BİZ DE DİLEMEYECEĞİZ"

        Jerusalem Post'un haberine göre, Eliat'taki bir konferansta konuşan Lieberman, ABD'nin Pakistan'daki tutumunu örnek göstererek, İsrail'in de Türkiye'den özür dilemeyeceğini söyledi.

        Liberman şunları söyledi:

        “Eğer ABD, geçen Kasım ayında kazaen öldürülen Pakistanlı askerler için Pakistan’dan özür dilemeyi kesinlikle reddediyorsa, elbette ki İsrail, Mavi Marmara gemisinde öldürülen Türkler için Türkiye’den özür dilemeye mecbur değil. Bu nedenle bize gelip özür dilememiz için baskı yaptıklarında en iyi dostlarımız olsalar bile, onlara hayır demeliyiz”

        "ASKERLERİMİZ KENDİLERİNİ SAVUNDU"

        Lieberman ayrıca Mavi marmara'ya baskın düzenleyen İsrail askerlerinin kendilerini savunduğunu da iddia ederek, İsrail üzerindeki Türkiye baskısı "bizim kanuni haklarımızı kullanmaktan caydırmaya yönelik" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ