Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Pilotların naaşı bulundu

        HABERTURK.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

        22 Haziran'da Suriye tarafından düşürülen RF 4 uçağının iki pilotuna ait naaşların yeri tespit edildi.

        #video#63567 #Video için tıklayınız...#

        Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada pilotların naaşının denizin dibinde bulunduğu, naaşların çıkarılması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

        "22 Haziran 2012 tarihinde, Doğu Akdeniz'de, uluslararası hava sahasında, Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait RF-4 uçağının enkazının ve pilotlarının bulunması maksadıyla sürdürülen çalışmalarda; pilotlarımız Hv.Plt.Yzb. Gökhan ERTAN ve Hv.Plt.Tğm. Hasan Hüseyin AKSOY'un naaşları deniz dibinde tespit edilmiş ve naaşların gemiye alınması çalışması devam etmektedir."

        "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına ve silah arkadaşlarına başsağlığı dileriz."

        BAKAN YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

        Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 2 şehit pilot için cuma günü Malatya'da tören yapılacağını söyledi. Yılmaz "Naaşlar uçağın enkazında bulundu" dedi.

        Türk yetkililer "Türkiye yer gösterdi Nautius buldu" açıklamasında bulundu.

        ŞEHİT BABASI KONUŞTU

        Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvet Komutanlığı'na ait RF-4 uçağının enkazını arama çalışmaları neticesinde naaşına ulaşılan şehit Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un babası Osman Aksoy gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Baba Aksoy, "Hepimizin başı sağolsun. Vatanımız sağolsun. Allah'ım onu en yüksek mertebeleri yükseltti. O en yüksek mertebede. Bizi de onun şefaatine nail eder inşallah. Ölmediler. Her zaman benim ciğerimde. Geziyor benim gözümün önünde" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ