Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suriyeli muhaliflere şok suçlama

        HABERURK.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Geçtiğimiz perşembe günü Suriye'nin Halep kenti yakınlarında kaçırılan Filistin Kurtuluş Ordusu'na (FKO) mensup 14 kişi, İdlib kentinin yakınlarında öldürüldüğü ortaya çıktı.

        Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan FKO bildirisinde, Filistinliler'İn öldürülmesi nedeniyle Suriyeli muhalifler suçlandı. Açıklamada, Halep'teki evlerine dönen FKO mensubu askerlerin 'bir grup silahlı terörist' tarafından kaçırılması ve 'soğuk kanlılıkla' öldürülmesi kınandı.

        'ARALARINA İSRAİLLİLER SIZMIŞ'

        Açıklamada ayrıca, "silahsız, masum sivillere karşı işlenen bu alçakça suç, teröristlerin kötü neyetinin yanı sıra Siyonistler ve batının ajandasıyla olan ilişkilerini de ortaya koymaktadır" denildi.

        FKÖ, ayrıca bu olayla, İsrail'in Suriyeli muhalif saflara sızdığının ve muhaliflerle israil arasındaki ilişkinin de ortaya çıktığını ileri sürdü.

        İsrail'e karşı yeni eylemelere geçeceğini duyuran FKO, bu saldırınını Suriye'de yaşayan Filistinlilerin ve FKO'nun Suriye halkına ve yönetimine verdiği desteği değiştirmeyeceği belirtildi.

        Suryie'de yer alan Filistinli mülteciler, askerlik görevlerini Suriye ordusunda değil, FKO'nun bu ülkedeki kamplarında yerine getiriyorlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ