Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Türkiye terör koalisyonunda

        HABERTURK.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

        İsrail basınında Türkiye'nin de içinde olduğu bir 'terör koalisyonu'nun hazırladığı kanlı eylemin son anda önlendiği iddia edildi.

        İddianın temelinde, Güney Kıbrıs'a tatile giden İsrail vatandaşlarına yönelik eylem hazırlığında bulunan bir Hizbullah militanının yakalanması yatıyor. Limasol'da yakalanan militanın, turistler uçağı terkettikleri sırada saldırıya geçeceği belirtildi.

        'TÜRKİYE TERÖR KOALİSYONUNDA'

        Yedioth Ahronoth gazetsinde yer alan haber ise bu iddiaları bir adım daha ileriye götürdü ve bu terörist eylemin ardında, Türkiye'nin de dahil olduğu küresel bir organizasyonun olduğunu iddia etti.

        Alex Fishman imzalı habere göre, 'terör koalisyonu' İran, Lübnan ve Suriye'den oluşuyor. Ancak son iki yılda Türkiye de bu koalisyona girdi. Teröristlere kendi topraklarında üstlenmelerine izin veren Türkiye ayrıca teröristlerin başka ülkelere geçişlerinde de kolaylık sağlıyor.

        Haberde terör eylemlerinin Hizbullah militanları, İran Devrim Muhafızları, İran istihbaratı ve yerel terörist gruplar eliyle geerçekleştirildiği de iddia edildi. Haberde ayrıca geçtiğimiz yıllarda Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ta İsrailli turistlarin hedef alındığı eylemlerin bu 'koalisyon' tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ