Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İran, IRINN, Doğu Azerbaycan

        Fars Haber Ajansı, son bilgilere göre, Doğu Azerbaycan eyaletinde yerel saatle 16.53 ve 17.04'te meydana gelen 6,0 ve 6,2 büyüklüğündeki depremlerde, ölenlerin sayısının 250, yaralı sayısının bin 300 olduğunu duyurdu.

        Depremin merkez üsleri olarak açıklanan Eher, Verzegan ve Heris ilçelerine bağlı 6 köyün yerle bir olduğu 60 kadar köyün de en az yüzde 50 oranında tahrip olduğu belirtildi.

        Bölgede arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü, şu ana kadar 200'den fazla kişinin kurtarıldığı kaydedildi. Artçı sarsıntılardan dolayı geceyi dışarıda geçirmesi istenen vatandaşların su, ekmek ve çadır ihtiyaçlarının karşılanmasına çalışıldığı bildirildi.

        Başkent Tahran başta olmak üzere çevre kentlerden de deprem bölgesine ilk yardım ekipleri ile araç gereçlerin sevkinin sürdüğü, depremin hissedildiği Batı Azerbaycan, Erdebil, Zencan ve Gilan eyaletlerinde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadığı açıklandı.

        Sarsıntıların en çok kırsal kesimlerde yıkıma neden olduğu, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi.

        DAVUTOĞLU'NDAN "GEÇMİŞ OLSUN" MESAJI

        Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'yi telefonla arayarak, ülkesindeki depremler nedeniyle ''geçmiş olsun'' dileklerini ilettiği bildirildi.

        Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu görüşmede, Türkiye'nin İran'a yardıma hazır olduğunu söyledi. Salihi'nin de Türkiye'ye, yardım teklifinden dolayı teşekkür ettiği öğrenildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ