Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Elçilik baskınını El Kaide üstlendi

        Salı gecesi ABD'nin Bingazi'deki elçiliğine düzenlenen ve büyükelçi Chris Stevens ve 3 diplomatın öldürüldüğü saldırıyı El Kaide üstlendi.

        El Kaide, SITE istihbarat grubunda yer alan habere göre saldırı, örgütün iki numaralı ismi olan Libya doğumlu Şeyh Ebu Yahya'nın intikamının alınması için düzenlendi. Örgüt açıklamasında "Ebu Yahya'nın öldürülmesi sadece Ömer Muhtar'ın çocuklarının, peygamberimize yönelik saldırının intikamını alma kararlılığını ve isteğini artırdı" denildi.

        Saldırıdan hemen önce El Kaide lideri Eyman Zevahiri'nin, Ebu Yahya'nın intikamının alınması çağrısında bulunduğu bir videosu yayınlanmıştı.

        "PLANLI SALDIRI"

        Bu haberden hemen önce de Libya Milli Genel Kongresi (MGK) Başkanı Muhammed el Mugaryef, saldırının "planlı" ve titizlikle düzenlenmiş olduğunu açıkladı.

        Mugaryef, saldırının 11 Eylül saldırılarının yıldönümüyle çakıştığını hatırlatarak, bu saldırının "özel bir amaca ulaşmak için programlandığını" söyledi.

        MGK Başkanı Mugaryef, ABD Konsolosluğu'na saldırı ile El Kaide arasında bir bağlantı bulacaklarını göz ardı etmediğini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ