Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İç savaş insanlığı da öldürüyor

        DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Suriye'de iç savaş 19'uncu ayına girerken iki taraftan da infaz haberleri geliyor.

        Suriye'de Beşar Esad rejimine bağlı askerlerin muhalifler tarafından infaz edildiği görüntüler yayınlandı.

        Sunday Times gazetesinde yayınlanan bir fotoğrafta, Suriyeli bir muhalifin diz çöktürdüdüğü Esad askerlerinin arkasında elinde tabancayla görülüyor.

        Gazetenin haberine göre muhalif savaşçı Esad'ın askerlerini daha sonra tek tek infaz ediyor. Esad'a bağlı askerleri infaz eden savaşçının El Kaide yanlısı El Nusra cephesinden olduğu iddia edildi. Grubun bu fotoğrafı internette yayınlayarak Şam yönetimi için savaşan askerlere gözdağı vermeye çalıştığı söyleniyor.

        500-1000 KİŞİLER

        El Nusra cephesi, aşırı İslamcı bir silahlı grup olarak biliniyor. Suriye'deki en büyük üçüncü silahlı grub olan El Nusra'nın El Kaide ile bağlantısı olduğu söyleniyor. Grubun 500-1,000 civarı savaşçıdan meydana geldiği tahmin ediliyor.

        Geçtiğimiz haftalarda 34 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıların arkasında da El Nusra'nın olduğu düşünülüyor.

        İNFAZ EDİLMİŞ 100 CESET

        Diğer taraftan başkent Şam'da 100 kişinin cesedinin Deraya devlet hastanesinin morguna bırakıldığı bildirildi. Suriye Devrim Komiteleri Birliği (SRCU), başkentin Deraya ve Muadamiyeti Şam bölgeleri arasında yer alan devlet hastanesinde elleri arkadan bağlı şekilde idam edilen 100 kişinin cesedinin bulunduğunu duyurdu.

        Yerel aktivistler, Esed'e bağlı birliklerin daha önce de bölgede çok sayıda kişiyi infaz ettiğini ve cesetlerini hastane morglarında sakladığını ifade ederek, bu olayın rejimin yaptığı ilk infaz olmadığını ve daha önce de birçok kentte bu gibi olayların yaşandığını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ