Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu "Akçakale'yi Suudiler vurmuş olabilir"

        DIŞ HABERLER / Kasım Cindemir

        Suudi Arabistan'ın, Türkiye'yi Suriye ile savaşa ittiği iddia edildi.

        Eski Pentagon analisti Michael Maloof, Suudi yönetimindeki El Arabiya televizyon kanalının Suriye karasuları üzerinde düşürülen Türk F-4 uçağının iki pilotunun Suriyeliler tarafından öldürüldüğü yolundaki

        haberini hatırlattı. Maloof, bu haberin, Türkiye ile Suriye arasında askeri bir çatışma çıkarma çabası olduğunun bir istihbarat sitesinin raporunda belirtildiğini kaydetti. Michael Maloof, El-Arabiya'nın haberiyle ilgili olarak sunduğu belgelerin doğruluğunun kanıtlanamadığını ifade etti.

        Michael Maloof, WND sitesindeki yazısında, bölgesel kaynaklara dayanarak, Suudi Arabistan'ın, "Sünni müttefiki" Türkiye'nin, Suriye'de Beşar Esad'ın devrilmesi için bir savaşa girmesini istediğini iddia etti.

        Maloof, Esad'ın devrilmesini Riyad kadar Katar'ın da arzu ettiğini ve bu iki ülkenin Türkiye üzerinden Beşar Esad muhaliflerine parasal ve askeri yardım verdiğini kaydetti.

        AKÇAKALE'Yİ SUUDİLER VURMUŞ OLABİLİR

        Eski Pentagon analisti, Suudiler'in, Suriye, Kuzey Lübnan ve Türkiye'de istihbarat görevlilerinin bulunduğunun da rapor edildiğini ifade etti. Maloof, Suriye içinden Türkiye'ye yönelik top ateşlerinin

        Suudi destekli muhaliflerin işi olabileceğinin gündeme getirildiğini de belirtti.

        Michael Maloof, ABD ve NATO desteği olmadan Türkiye'nin savaşa girmeyeceğini, ABD ve NATO'nun ise Ankara'yı ihtiyatlı davranmaya davet ettiğini yazdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ