Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İngiltere muhaliflerle Türkiye'de görüşecek

        HT GAZETE / DIŞ HABERLER

        İngiltere'de hükümet, İngiliz yetkililerin Suriye'de muhalefeti bir araya getirebilmek için silahlı isyancı gruplarla görüşmeye başlayacaklarını açıkladı.

        Başbakanlık'tan verilen bu bilgi, Başbakan David Cameron'ın Orta Doğu turunun duraklarından Ürdün'e varışından hemen sonra açıklandı. Cameron'ın Ürdün Kralı'yla görüşmesi sırasında Suriye konusunu gündeme getirecek, ayrıca çatışmadan kaçan mültecileri ziyaret edecek.

        Başbakanlık, İngiliz yetkililerle Suriyeli isyancı gruplar arasındaki görüşmelerin Ürdün ve Türkiye'de gerçekleştirileceğini duyurdu. Başbakanlık'tan bir sözcü, İngiltere'nin silahlı gruplara silah ya da askeri danışmanlık desteği sağlamayacağının da altını çizdi.

        İngiltere ayrıca Suriyeli mültecilere yaptığı yardımda 80 milyon dolar civarında artışa gidiyor.

        İngiltere Başbakanı David Cameron dün de Suriye'de kan dökülmesinin önüne geçecekse Devlet Başkanı Beşar Esad'a ülkeyi güven içinde terk etmesi konusunda teminat verilmesini destekleyeceğini söylemişti. Cameron, uluslararası toplumun Esad'ın Suriye'den çıkmasını sağlamak için her olasılığı değerlendirmesi gerektiğini kaydetti. Londra merkezli Uluslararası Af Örgütü, Cameron'ı, Beşar Esad'a dokunulmazlık sağlayacak pazarlıklardan söz ettiği için eleştirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ