Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Şebbihaların, sivillere kan donduran bıçaklı işkencesi

        DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Dünya 2013'e yeni umutlarla girdi ama Suriye'de değişen bir şey yok. Yeni yılın ilk gününde YouTube'a yüklenen görüntüler de bunu kanıtlıyor.

        Görüntülerde Esad'a bağlı milis güçleri olan Şebbihaların, savunmasız kişileri işkence ederek öldürdüğü dakikalar yer alıyor.

        "BUNLAR DAHA ÖLMEDİ"

        Görüntülerin başında milisler bir inşaatta tuttkları yaklaşık 10 kadar kişiye önce vuruyor. İkisi dışında, yakalananlar daha sonra başka bir yere götürülüyor. Geride kalan iki kişiye ise işkence başlıyor.

        Videoya, ellerinde tuttukları bıçakları gösteren Şebbihalar, daha sonra dakikalarca bu iki kişiyi bıçaklıyor. Aldığı bıçak darbeleri sonrasında sivillerden biri yere yığılırken, Şebbihalar ayakta zor duran diğer bir kişiye bıçak saplamaya devam ediyor. Şebbihalar, can çekişen bu kişilere "Ölmediniz mi, bunlar daha ölmedi" diyerek beton parçaları ile vuruyor.

        Bıçak darbelerinden sonra başlarına ve vücutlarının diğer bölümlerine ağır beton darbesi gelen bu iki insanın öldüğünden emin olan Şebihalar, videonun sonunda binayı terkediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ