Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi

        Ermenistan'da 18 Şubat'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iktidarı protesto amacıyla iki aday daha açlık grevine başlayacak.

        Seçimlerde yarışacak adaylardan siyaset bilimci Andrias Gukasyan'ın iktidarı protesto etmek amacıyla açlık grevine başlamasının ardından adaylardan, Milli İrade Birliği Başkanı Paruir Ayrakyan ve Milli Mutabakat Partisi Genel Başkanı Aram Arutunyan da açlık grevine başlayacağını duyurdu.

        Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Aram Arutunyan, 7 Şubat'ta Merkezi Seçim Komitesi'nin önünde açlık grevine başlayacağını, 8 Şubat'ta ise adaylığını geri çekeceğini belirtti.Mevcut cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın iktidarın bütün olanaklarını kullanarak seçim kampanyası yürüteceğini ve onunla mücadele etmenin anlamsız olduğunu söyleyen Arutunyan, diğer adaylara çağrıda bulunarak onlardan da adaylıktan çekilmelerini ve Sarkisyan'ı seçimde tek başına bırakmalarını istedi.

        Milli İrade Birliği Başkanı Paruir Ayrakyan ise daha önce greve başlayan Andrias Gukasyan'a destek amacı ile açlık grevine başlayacağını bildirdi.

        Bağımsız aday Andias Gukasyan, partisi tarafından tekrar aday gösterilen mevcut Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın, devletin olanaklarını kullanarak seçim kampanyası yürütecek olmasını ve bunun da eşit ve demokratik bir seçim gerçekleştirilmesine engel olacağını belirterek, Erivan'da Ermenistan İlimler Akademisi'nin önünde süresiz açlık grevine başlamıştı.

        AA

        ÖNERİLEN VİDEO

        Sakarya'da dere taşkınında bebeği halat düzeneğiyle kurtaran AFAD personeli, o anları anlattı

         (AA) - Sakarya'da sağanak sonucu dere taşkınında aralarında bir bebeğin de olduğu 8 kişiyi halat düzeneğiyle kurtaran AFAD personelinin sorumlu ekip amiri, o an yaşadıklarını paylaştı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ