Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa 'Türkiye ile sıcak çatışma yaşanabilir'

        Rum Savunma Bakanı Dimitris İliadis, Türkiye ile sıcak bir olay yaşanmasının ihtimal dışında olmadığını savundu ve “Türk tehditlerinin teorik değil gerçek olduğunu” ileri sürdü.

        “Türkiye’nin kabul edilemez tutumu ile kargaşa çıkarmak için çalıştığını, aynı zamanda uluslararası kanunları ihlal ederek bölgede gerilim yarattığını” iddia eden İliadis, “Türkiye, Arap dünyasındaki istikrarsızlıktan yararlanarak kendisini bölgesel bir süper güç olarak kabul ettirmeyi arzuluyor” dedi. İliadis, “Bunlara bakıldığında çok uzak görünse bile, (Türkiye ile) sıcak bir olay yaşanma olasılığı vardır. Özellikle Güney Kıbrıs’ın egemenlik haklarına karşı faaliyetlerde bulunması da muhtemeldir” diye konuştu.

        Türkiye’nin faaliyetlerini dikkatli bir şekilde takip ettiklerini ifade eden İliadis, “Halkın geleceği tehdit altında olduğu sürece savunma çabalarının yükseltilmesinin devletin görevi olduğunu” kaydetti. Rum Politis gazetesine konuşan Rum Savunma Bakanı İliadis, “Mali krize rağmen son yıllarda savunma bakanlığı bütçesine dokunulmadı, aksine bu yıl artış oldu. Ekonomik krizin hiçbir şekilde ulusal egemenlik ve güvenlik krizine dönüşmesine izin vermedik” şeklinde konuştu.

        'TÜRKİYE ÇAĞRILARA CEVAP VERMEDİ'

        İliadis, AB dönem başkanlığını yaptıkları dönemde Türkiye’ye birçok çağrı yaptıklarını söyledi ve “Türkiye çağrılara cevap vermedi” dedi. Bunun Türkiye ile AB kurumları arasındaki bir problemden ibaret olduğunu ileri süren İliadis, “tehditler, kendini beğenmişliğin AB’deki herkes tarafından kınandığını” öne sürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ