Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Barbie Almanya’yı karıştıracak

        HABERTÜRK GAZETE / DIŞ HABERLER

        Almanya’nın başkenti Berlin’de büyük bir Barbie evi açılmasına yönelik planlar, solcu aktivistlerin tepkisine neden oldu.

        Barbie mutfağından karaoke odasına kadar birçok alanı kapsayan projenin önümüzdeki ay açılması hedefleniyor. Hayranları dev Barbie evini ziyaret edip eğlenebilecek. Barbie evine giden çocuklar oyun da oynayabilecek. Ancak Almanya’daki Sol Parti, Barbie evinin açılmasına yönelik planlardan vazgeçilmesi için çağrıda bulundu.

        Sol Partili Franziska Sedlak, Tageszeitung Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Barbie doğal olmayan güzelliği temsil ediyor. Bu figür kadınların tek görevinin yüksek topuklu ayakkabılar giyip güzel ve fırından yeni çıkmış kekler gibi taze görünümlü olması gerektiği düşüncesini dayatıyor. Barbie evi, kadınlara yönelik baskının sembolü. Kadınlar ve erkekler arasındaki gelir adaletsizliği, kadınları eşlerine bağımlı hale getirip aile içi şiddetin kurbanları haline getiriyor” dedi.

        Facebook üzerinden örgütlenen Barbie Evi karşıtları projeden vazgeçilmemesi halinde protesto gösterileri de yapacaklarını söylediler.

        ‘PROTESTO GEREKSİZ’

        Barbie evi projesinin yöneticisi Christopher Rahofer ise Barbie karşıtlarının tepkisini abartılı bulduğunu ifade etti. Rahofer “Bu eğlence amaçlı bir proje. Bunu protesto etmenin gereksiz olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ