Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Esad güçlerine ağır darbe iddiası

        İslam Tugayı adlı Suriyeli muhalif grubun basın sözcüsü Mahir Mahmud, "İslam Tugayı, Şam'ın doğusunda düzenlediği operasyonlarda, on gün içerisinde 2 savaş uçağını düşürdü, 22 zırhlı aracı imha etti ve 250 askeri etkisiz hale getirdi" iddiasında bulundu.

        Mahmud, İslam Tugayı'nın başkent Şam'ın Kalamun bölgesinde rejim güçlerine karşı "Allah'a Teslim Ol" adı altında düzenlediği operasyonlarda, 3 kontrol noktasına saldırarak 100'den fazla askeri etkisiz hale getirdiğini, 5 zırhlı aracı imha ettiğini ve 2 tankla bir zırhlı aracı ele geçirdiğini öne sürdü.

        İslam Tugayı'nın Kalamun bölgesindeki El Reveheybeh beldesinde yer alan El-Nüseyreyh, El-Suk ile El-Suk el Ğanam kontrol noktalarını ele geçirdikten sonra beldedeki hava savunma taburuna saldırarak taburda bulunan askeri araçları imha ettiğini belirten Mahmud, operasyonda askeri mühimmata el konulduğunu ve çok sayıda askerin esir alındığını ifade etti.

        Mahmud, İslam Tugayı'nın Kalamun bölgesindeki iki tank taburuna düzenlediği operasyonda da 17 zırhlı aracı imha ettiğini, 150'den fazla askeri etkisiz hale getirdiğini ve bazılarını esir aldığını dile getirdi.

        ESAD SİLAHLARINI LÜBNAN VE IRAK'A YOLLUYOR

        Suriyeli muhaliflerin askeri gücü Özgür Suriye Ordusu Komutanı General Selim İdris, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın envanterindeki bir kısım kimyasal silahı, BM gözlemcilerinin denetiminden kaçırmak için Lübnan ve Irak'a taşığını iddia etti.

        Muhalif komutan İdris, Esad güçlerinin kimyasal silahları bu iki ülkeye taşımasının birkaç gün önce başladığını ve devam ettiğini söyledi.

        Özgür Suriye Ordusu Komutanı General Selim İdris, Rusya ve ABD'nin kimyasal silahlarla ilgili vardıkları anlaşmanın Suriye'deki krizi çözmeye yardımcı olmayacağını da savundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ