Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İsrail askerleri kendi topuklarına sıkıyor, İsrail askerleri, İsrail askerleri topuklarından yaralanıyor, Gazze, Gazze saldırıları, İsrail.

        Gazze saldırılarını yoğunlaştıran İsrail, Han Yunus'un doğusundaki Huza ve Absan bölgelerini ağır şekilde bombalıyor. Saldırılarda ölenlerin sayısı 640'a ulaştı.

        İsrail ordusu yaptığı açıklamada Gazze'nin sınır bölgelerindeki çatışmalarda 2 İsrail askerinin daha öldüğünü 19 askerin de yaralandığını açıkladı. Böylece İsrail, saldırıların başından bugüne 30 askerinin öldüğünü kabul etti.

        Yaralı İsrail askerlerinin birçoğunun ayaklarından vurulmuş olması ise İsrail basının dikkatini çekti.

        Son olarak 15 askerin topuklarından vurulması soru işaretlerini güçlendirdi. Gazze merkezli yayın yapan El'an internet sitesinin İsrail basınına dayandırdığı haberde Gazze savaşından kaçmak isteyen İsrail askerlerinin kendilerini ayaklarından vurduğu öne sürüldü.

        GAZZE'DE HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI ARTIYOR

        Öte yandan, Han Yunus'un doğu bölgelerinde, İsrail askerleri ile Filistinli direniş grupları arasında çatışmaların devam ettiği kaydedildi.

        Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 640'a, yaralananların ise 4 bin 40'a yükseldiğini ifade etti.

        İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

        100 BİN GAZZELİ EVİNDEN OLDU

        Birleşmiş Milletler Mültecileri Koruma Örgütü (UNRWA), 100 bin Filistinlinin evsiz kaldığını ve bir kısmının BM kamplarında yaşadığını duyurdu.

        Gazze'de katliamları ve saldırıları sürdüren İsrail bir hafta önce Maghazi mülteci kampını da vurmuştu. Sınır kapılarının açılmaması ve Gazze’ye yönelik İsrail ambargosunun sürmesi nedeniyle bölgedeki insani durum da gittikçe kötüleşiyor.

        ERAKAT: SALDIRI TÜM FİLİSTİNLİLERE

        Filistinli Başmüzakereci Saib Erekat, “İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırı sadece Hamas'a karşı bir saldırı değil, tüm Filistinlilere karşı bir saldırıdır. Bu saldırı Filistin davasına ve ilerleyişine karşı bir darbedir” dedi.

        Gazze'den ambargonun kalkmasının, Filistinliler için bir hak olduğunu belirten Erekat, “Ateşkes ile Gazze'den ambargonun kalkmasının arasında bir denge kurmaya çalışıyoruz. Yoğun bir diplomatik trafiğinin içindeyiz. Hamas'ın söylediği talepler sadece Hamas ile ilgili değildir bu Filistin davasının temel haklarıdır. Denizde balıkçılık özgürlüğü, esirlerin serbest bırakılması ve tüm sınır kapılarının açılması bu tüm Filistinliler için meşru bir haktır” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ