Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Rus lider Putin Türkiye'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uçağı Esenboğa'ya indi

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara'ya geldi. Resmi ziyaret için Ankara'ya gelen Putin'i taşıyan özel uçak saat 13.08'de Esenboğa Havalimanı'na indi. Rusya Devlet Başkanı Putin, ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret etti.

        Türkiye'ye en son ziyaretini geçen yıl gerçekleştiren Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Günübirlik kritik ziyarette Ukrayna'da yaşanan gelişmeler ve Kırım krizi masaya yatırılacak. İkili görüşmelerde enerji ve ticaret ana konu başlıkları olarak ön planda olacak. Ukrayna ve Kırım'da yaşanan gelişmelerin ardından Batılı ülkelerin ekonomik yaptırımlarına karşı ekonomik alternatif arayan Rusya, Türkiye'yi iyi bir seçenek olarak değerlendiriyor. Bu kapsamda Putin, iki ülke arasında ihracatın artırılması talebinde bulunacak. Putin, iki ülke arasındaki 35 milyar dolarlık ticaret hacminin 2020'de 100 milyar dolara çıkarılmasını isteyecek.

        PUTİN'E 10 BAKAN EŞLİK EDİYOR

        Putin'e 10 bakanın eşlik ettiği ziyaret kapsamında Türkiye'nin en önemli enerji tedarikçisi olan Rusya'ya Ankara'nın doğalgaz fiyatında indirim beklentisi ön planda olacak. Ayrıca Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ile ilgili çalışmaların hızlandırılması üzerinde durulacak. Suriye'de yaşanan iç savaşın da ele alınması beklenen görüşmelerde, Suriye konusunda Rusya ile farklı görüşlerde olan Türkiye, bir kez daha Beşar Esad'ın gitmesi gerektiğini anlatacak. Putin'e, IŞİD'e karşı mücadelenin ancak Esad'ın gitmesiyle mümkün olacağı vurgusu yapılacak.

        GÜVENLİK GÜÇLERİ TEYAKKUZDA

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ziyaretini basın mensupları da kalabalık bir ekiple takip ediyor. Bu önemli ziyaretçi için Esenboğa Havalimanı'nda yoğun güvenlik önlemleri alındı. Putin'i taşıyan uçak aprona inmeden önce keskin nişancılar havaalanının çeşitli noktalarına yerleştirildi. Esenboğa Havalimanı'nın aprona bakan binalarının üzerinde ve çevredeki tarlalarda özel yetiştirilmiş keskin nişancılar yerlerini aldılar. Bu kritik ziyaret nedeniyle güvenlik güçleri teyakkuza geçti.

        Rusya Devlet Başkanı Putin'i havalimanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov ve diğer büyükelçilik çalışanları ile Dışişleri Bakanlığı'ndan çok sayıda yetkili karşıladı. Öte yandan Putin'in ziyareti kapsamında protokol yoluna Rusya Federasyonu bayrakları asıldı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ