Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Albümünü alana dolar dağıttı
        1

        Yeni bir albüm çıkaran Murat Uygur isimli sanatçı, korsan albüm satışlarına tepki göstermek amacıyla Beyoğlu'nda vatandaşlara dolar dağıttı. Dağıtım sırasında izdiham oluşunca devreye polis girdi.

        2

        Galatasaray Meydanı'nda buluşan yönetmen Murat Uygur ile halk müziği sanatçısı Ayhan Murat, korsan satışlara dikkat çekmek için ilginç bir yola başvurdu.

        3

        Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilmek istenen etkinliğe polis izin vermeyince, para dağıtımına Galatasaray Lisesi önünde devam edildi.

        4

        Yasadışı albüm satışlarına tepki göstermek ve yetkilileri korsan satışı konusunda uyarmak amacıyla vatandaşlara kendi çıkardıkları albüm ile birlikte 10'ar dolar dağıtan yönetmen ile sanatçı, izdihama neden oldu.

        5

        Para dağıtıldığını duyan çoğunluğunu İstiklal Caddesi'ndeki vatandaşların oluşturduğu kalabalık, sanatçı ile yönetmenin başına toplandı. İzdiham oluşunca polis etkinliğin sona erdirilmesi için uyardı.

        6

        Para ile birlikte albümü almayı başaran adının açıklanmasını istemeyen bir öğrenci, "Bundan sonra artık gönlümüzde kendisi" dedi. Bir başka öğrenci de, "Bir sonraki albümü satın alacağım büyük bir ihtimalle" dedi.

        7

        Sanatçı Ayhan Murat, "Buraya toplanmamızın amacı, korsan satışların önüne geçilmesi. Milletvekillerimizin bu yasayı bir an önce çıkarmasını bekliyoruz. İnşallah emeğe saygı duyulur" dedi.

        8

        Yönetmen Murat Uygur ise albüm ve korsan satışa ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Biz lansman gecesi yapsak sonuç alamayız, para dağıtırsak hedefimize ulaşırız dedik. Bu şekilde para dağıtırsak haber değeri olur, o haberin yanında sesimizi de duyurmuş oluruz dedik" şeklinde açıklama yaptı.

        9

        Halk müziği sanatçısı, dağıtılan paranın ardından albümden kısa bir parça seslendirdi. İHA