Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şehit Uzman Çavuş Özcan Mutlu'ya veda

        Şehit Tankçı Uzman Çavuş Özcan Mutlu'nun cenazesi Şırnık'ta düzenlenen askeri törenin ardından Balıkesir Kocaseyit Havalimanı'na getirildi. Kısa bir süre önce nikahlanan ve düğün hazırlığında olan Mutlu'nun cenazesi, ellerinde Türk bayraklarıyla gelen yakınları ve Edremitliler tarafından karşılandı. Mutlu'nun bayrağa sarılı tabutu cenaze aracına konularak, konvoy eşliğinde İkizçay Mahallesi'ne götürüldü. İlk yaşadığı sokağa getirilen şehit için burada helallik alındı.

        Şair Başaran Caddesi'nde yapılan cenaze törenine yaklaşık 8 bin kişi katıldı. Cenaze namazını Balıkesir İl Müftü Vekili Ramazan Topçan kıldırdı. Şehit Mutlu, 3 gün önce mahalle arkadaşı şehit Uzman Çavuş Aycan Özdil'in yanına, Edremit Şehitliğin'e defnedildi.

        Şehidin annesi Süheyla Mutlu, oğlunun tabutu başında, "Biz oğlumsuz ne yapacağız? Özcan, duy beni ne olur. Hakkımı helal ediyorum sana. Sen de bana helal et çocuğum. Özcan, canım benim" diyerek herkesi ağlattı. Şehidin annesi Süheyla, babası Necmi, eşi Özlem, kardeşi Ozan Mutlu ile diğer yakınları göz yaşlarına boğuldu. Yakınlarının ısrarı üzerine şehidin cenazesi bayrak altında yakınlarına gösterildi. Bu sırada eşi Özlem Mutlu'nun feryatları yürekleri dağladı.

        Cenazeye Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ve Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP Balıkesir milletvekilleri Ahmet Akın, Namık Havutca, Mehmet Tüm ile çok sayıda askeri ve mülki erkan katıldı. 3 gün evvel Uzman Çavuş Özcan Mutlu'nun mahalle arkadaşı olan şehit Uzman Çavuş Aycan Özdil'in cenazesinde yumruklu saldırıya uğrayan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm'e vatandaşlar yine tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Senin yerin burası değil. Şehidi kirletme, git buradan" diye bağırdı. Tüm'ün korumaları araya girerken, gerginlik büyümeden önlendi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ