Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Binali Yıldırım kimdir? Binali Yıldırım nereli, kaç yaşında?

        Ak Parti'de genel başkan adayının netleşeceği MKYK toplantısının sona ermesinin ardından yeni genel başkan olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım seçildi. Peki Binali Yıldırım kimdir? İşte AK Parti yeni genel başkanı Binali Yıldırım hakkında merak edilenler...

        BİNALİ YILDIRIM KİMDİR?

        Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, 20 Aralık 1955 tarihinde Erzincan'ın Refahiye ilçesinde dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesini bitiren Yıldırım, yüksek lisansını aynı fakültede tamamladıktan sonra Dünya Denizcilik Üniversitesi (World Maritime University)'de ihtisas eğitimi aldı.

        İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesinde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı. Camialtı Tersanesi ve Gemi Sanayii Genel Müdürlüğünde mühendislik ve çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. İstanbul'da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı. 1999'da Uluslararası "SKAL" kalite ödülünü aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi oldu. Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

        22. Dönemde İstanbul, 23. Dönemde Erzincan Milletvekili seçildi. 58, 59, 60 ve 61. Hükümetlerde Ulaştırma Bakanlığı yaptı. 64. Hükümette yeniden Ulaştırma Bakanı oldu.

        İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Yıldırım, evli ve üç çocuk babasıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ