Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çürük diş cinayeti sanıklarına 15'er yıl hapis cezası

        Melikgazi İlçesi Tavlusun Mahallesi'ndeki dere yatağında kafatası ve kemik parçaları bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçen Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları incelemede kafatasında çürük diş tesbit etti. Yapılan otopside çürük dişin orta yaşlarda bir erkeğe ait olduğu belirlendi.

        Bunun üzerine Cinayet Büro Amirliği ekipleri bu bilgiler ışığında kentteki kamu ve özel diş hastanelerinde kayıtlı bin kişiyi inceledi. Polis, hastane ve diş kliniği kayıtlarından, aylar önce kayıp başvurusunda bulunulan 43 yaşındaki İlhami Temizer'in çene yapısı ile kafatasının çene yapısındaki tedavi yapılan dişlerin birebir benzerlik gösterdiğini ortaya çıkardı. Polis yaptığı araştırma sonunda cinayetle ilgili 2'si kadın 5 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan sorgulamaların ardından zanlılardan, olay yerinde oldukları telefon sinyallerinden saptanan ve öldürülen kişiyle tartıştıkları ifade edilen Mehmet Ali Kaya ve Mehmet Yüksel tutuklanarak cezaevinde gönderildi.

        3'ünci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında tutuklu Mehmet Ali Kaya, Mehmet Yüksel ve avukatları hazır bulundu. Her iki sanık ise suçlamaları kabul etmeyerek İlhami Temizer'in öldürülmesiyle ilgilerinin olmadığı belirtti. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu her iki sanığa ayrı ayrı ‘kasten adam öldürme' suçundan müebbet cezası verirken, suçun ağır tahrik altında işlenmesi nedeniyle cezaları 15'er yıla indirdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ