Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Siirt ve Mardin Belediyelerine kayyum atandı

        İçişleri Bakanlığı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ı görevden uzaklaştırdı.

        Bakanlıktan yapılan açıklamada, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve tutuklanan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın, İçişleri Bakanlığı'nın 16.11.2016 tarihli kararı ile görevlerinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

        Açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nca; Mardin Valisi Mustafa Yaman Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak, Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın ise, Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmişlerdir" denildi.

        KAYYUM VALİ, BELEDİYE ÇALIŞANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

        Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Mardin Valisi Mustafa Yaman, belediye binasına gelerek görevine başladı. DHA'nın haberine göre geniş güvenlik önlemleri altında zırhlı sivil plakalı araçla Büyükşehir Belediyesi'ne gelen Vali Yaman, basın mensuplarının alınmadığı Belediye binasında çalışanlar ile bir araya geldi. Vali Yaman'ın, belediye çalışanlarından Mardin'e hak ettiği hizmeti daha iyi bir şekilde yapmaları için çalışma yapmaları istediği belirtildi. Belediye binasında yaklaşık bir saatlik inceleme yapmasının ardından Vali Yaman, yine geniş güvenlik önlemleri altından belediyeden ayrıldı.

        AHMET TÜRK: SİNDİRMEYE YÖNELİK BİR KARAR

        Görevinden uzaklaştırılan Ahmet Türk, "Sindirmeye, çürütmeye yönelik siyasi bir karardır. Herkesçe bilinen malum şeylerdir. Fazla bir yorum yapmaya gerek yoktur" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ