Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak Uludere'de hain saldırı! 2 asker şehit - SON DAKİKA HABERLERİ

        Irak sınırındaki üs bölgesine sızmaya çalışan PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Bölgede sürdürülen operasyonda 6 terörist öldürüldü.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Melih Yiğit'in edindiği bilgiye göre, Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri arasında ve Irak sınırında bulunan Andaç Jandarma Tabur Komutanlığı Kopki Tepe Üs Bölgesi'ne PKK'lı teröristler sızma girişiminde bulundu. Askerlerin durumu fark etmesi üzerine Nezirkına ve Kopki tepe üs bölgeleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, Uzman Çavuş Davut Kayalı (25) ve bir üsteğmen şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Çatışma bölgesine çok sayıda takviye birlik sevk edildi. Yaralı askerler, helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Operasyonda 6 terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak Valiliği üst bölgesinde ve son 3 günde Bestler-Dereler bölgesinde devam eden operasyonlarda toplam 35 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

        ŞEHİDİN KARDEŞLERİNDEN ACI FERYAT

        Piyade Uzman Çavuş Davut Kayalı'nın Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Baba Şehmuz ve Anne Ayşe Kayalı gözyaşına boğulurken evden Kürtçe ağıtlar yükseldi. Şehidin kardeşleri Elif ve Derya, acı haber üzerine yakınları tarafından okuldan alınarak, eve getirildi. Evin önünde Türk bayrağı, askerleri ve kalabalığı gören çocuklar feryat ederek içeri girdi. Acılı baba Şehmuz Kayalı, terör örgütü PKK'ya tepki göstererek, "Bu Kürtlük meselesi değil" dedi. Şehidin dedesi Ali Kayalı'nın Kore Gazisi olduğu ve 2 yıl önce yaşamını yitirdiği belirtildi.

        LİCE'DE OPERASYONA ÇIKAN BİRLİĞE ATEŞ AÇILDI

        Bu arada Diyarbakır'ın Lice ilçesi Dibek-Yolçatı arasındaki Dibek Dağı kırsalında 4 kişilik terörist grup olduğu istihbaratı üzerine bölgeye operasyona çıkan askeri birliklere teröristler tarafından ateş açıldı. Ateşin açıldığı bölge ağır makineli silahlarla yoğun ateş altına alındı. Kısa süren çatışmanın ardından ormanlık alandan faydalanarak kaçan teröristlerin yakalanması için Atak helikopterlerinin desteğiyle operasyon sürdürülüyor. Teröristlerin güvenlik kuvvetlerine ateş açıp kaçtıkları bölgede yapılan aramalarda çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ