Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eşcinsellere davet jesti!

        Kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin yasa taslağı ve “Yeni Anayasa” ile ilgili kadın alanında çalışan sivil toplumörgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, toplantıya ilk kez LGBT’den de temsilci katılmasını istedi.

        Esra YAZDIÇ / ANKARA

        Pembe Hayat-LGBT (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel) adına toplantıya katılan Belgin Çelik, eski bakan Selma Aliye Kavaf’ın kendileri için kullandığı “hastalıklı” ifadesini ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun bir röportajında kullandığı “Eşcinseller de eşitlik istiyor, verecekmiyiz? Tabii ki vermeyeceğiz” ifadelerini hatırlattı ve davetinden dolayı Bakan Şahin’e teşekkür etti. Çelik, LGBT olarak yeni yasa için cinsel yönelimve kimliklerin kabulü ile ilgili bir öneri verdiklerini söyledi. Bakan Şahin de eşcinsellere ilişkin yeni Anayasa’da düzenlemeye gidilmesinin pozitif bir görüşle ele alınmasını istedi. Çelik, “Özgürlük ve eşitlik herkes için olacaksa cinsel yönelimayrımcılığı ortadan kaldırılmalı ve temel insan haklarından olan eşcinsel hakları tanınmalı” dedi.

        SIĞINAN KADININ PROFİLİ

        Bakan Şahin, farklı sorunlardaki kadınların birlikte yaşamasının doğru olmadığını, bunun için sığınma evlerindeki kadınların profilinin çıkarılmasını istedi. Şahin’in talimatıyla sığınma evlerine kabulde fuhuş yapan, şiddet gören veya ekonomik güçlüğü olan kadın ayrımı yapılmayacak. Ancak kadınlar sorunlarına göre ayrı odalara ya da sığınma evlerine ayrılacak.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ