Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Evlenme vaadiyle dolandırıcılığa hapis!

        Serdar KULAKSIZ/AHT

        Mahkeme, internette tanıştığı kadını evlenme vaadiyle 100 bin TL dolandırdığı iddia edilen sanığa, 3 yıl hapis, 60 bin TL de para cezası verdi. Mahkeme, sanığın eylemi profesyonel bir şekilde gerçekleştirdiğini belirterek, menfaat temin ettiğini vurguladı.

        İstanbul'da yaşayan N.E., internet ortamında tanıştığı Ş.M. adlı kadına ABD vatandaşı olduğunu ve ünlü bir otomobil firmasında mühendis olarak çalıştığını söyledi. Çiftin arkadaşlıkları ilerledi. Bu süreçte N.E., Ş.M.’ye evlenme vaadinde bulunup kendisine para gerektiğini ve ödemeler yapması gerektiğini anlattı. Kadın da çeşitli zamanlarda toplam 100 bin TL verdi. Arkadaşlıkları sırasında N.E.’nin kız kardeşi zannettiği “Esin” diye bir kadınla konuşan Ş.M., bir süre sonra bu kadının N.E.’nin eşi olduğunu öğrendi. N.E. ortadan kaybolunca da soluğu adliyede aldı. Şikâyet üzerine yakalanan N.E., tutuklandı. Suçlamaları kabul etmeyen N.E., mahkemede “Ben kendisinden hiçbir şekilde para istemedim. O ve ben ortak harcama yaptık” dedi. Mahkeme tarafından yapılan araştırmada, N.E.’nin, benzer şekilde dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, şantaj ve tehdit gibi birçok suçtan kaydı ve kesinleşmiş mahkûmiyet kararlarının bulunduğu belirlendi.

        ‘MENFAAT TEMİN ETTİ’

        İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi, N.E.’nin eylemi, planlı ve profesyonel bir şekilde gerçekleştirdiğini belirterek, sanığın evlenme vaadiyle menfaat temin ettiğini vurguladı. Sanığın evlenme vaadini sahte kimlik ve meslekle yaptığını da göz önüne alan mahkeme, N.E.’yi 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca 3 bin gün de adli para cezası verdi. Bu cezayı da günlüğü 20 liradan 60 bin TL’ye çevirdi. Mahkeme para cezasının da tek seferde ödenmesine karar verdi. Sanık parayı ödemezse bu ceza 8 yıl 2 ay hapis cezasına çevrilecek. Mahkeme sanık N.E.’nin tutukluluk halinin de devamına karar verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ