Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat "Fatih'e güvenmiyorum!"

        "Maraz bir boşanmanın ardından yaşanan bir senelik kesiti anlatıyor ve ilişkiler üstüne bir kitap. Aile, aşk, kardeşlik ilişkileri. Bir kavram sorgulaması yok. Sadece gördüklerimi yazdım. Daha çok insanın kendisine dair bir kitap." sözleriyle kitabını anlatan Altaylı, "Maraz hastalık demek. Günlük hayatta çok kullandığımız kelime değil. Daha çok farklı anlamlarda kullanılıyor. Arıza demek, geçimsizliğe dair çağrışımları var. İnsan ruhuna dair göndermeleri hoşuma gidiyor. Sıradan insanların marazları anlatılıyor. Çok da aykırı olmayan insanlarda ufak tefek hastalıklar aslında." dedi.

        Yazma sürecinin sıkıntılı geçtiğini anlatan Hande Altaylı, "Kafam sürekli kitapla meşgul olduğu için boş bakan birine dönüyorum. Kurgu sırasında kitleden kopuyorum. Her şeyi planlayıp yazmıyorum, ben de merak ediyorum yazarken.

        O dönemde sorulara cevap veremez, telefonlara bakamaz bir hale geliyorum. Bazen dağ evim olsa da orada yazsam diye hayal ediyorum. Orada da çok sıkılırım gibi geliyor, insan ararım. Çocuğuma karşı ayrı bir şey oluyor. Onun dışında herkesi görmezden geliyorum. Kurguda sıkıştığım dönemlerde oluyor daha çok. Yazmak çok eğlenceli bir süreç değil. O son cümleyi yazdığım anı hayal ediyorum. O çok güzel bir an." diye konuştu.

        ÖNCE ABLAM OKUR

        Yazdıklarını ilk önce ablasına okuttuğunu söyleyen Altaylı, "Birbirimizi acımasızca eleştiririz. Biliyorum ki kötü bir şey olduğunda "Aman sakın çıkarma, kendini rezil etme" deseydi, çıkartmazdım." dedi. Saba Tümer'in "Peki Fatih Bey 'Çok güzel olmuş' dese de çıkartmaz mısınız?" sorusuna da Hande Altaylı, "O konuda ona çok güvenmiyorum. Beni üzmemek için mi 'güzel' diyor yoksa öyle düşündüğü için mi bunu bilmek mümkün değil. 'Kötü olmuş' derse de ona kızarım. Ablamı daha anlayışla karşılarım." yanıtını verdi.

        Ablasının okuduktan sonra "Olmuş" dediğini söyleyen Hande Altaylı eşi Fatih Altaylı'ya yazdıklarını oldukça geç okuttuğunu söyledi. Hande Altaylı şöyle devam etti: "Arada biraz parçalar okuyor ama sonuna kadar okutmuyorum. Böyle bir uğur yaptım. O kitapla benim arama girsin istemiyorum."

        TOMRİS UYAR'A DA "TURGUT UYAR'IN KARISI" DERLER

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ