Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Ünlü televizyon yapımcısı Stewart Türkiye'de

        Amerikalı ünlü televizyon yapımcısı, spiker, gurme ve kitap yazarı Martha Stewart, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünün girişimleriyle ABD'de yayınlanan ''Martha Stewart Şov''u çekmek üzere Türkiye'ye geldi.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 19 Haziranda İstanbul'a gelen Stewart ve çekim ekibi, Haziran ayı sonuna kadar sürecek çalışmaları kapsamında Ege Bölgesini ve Kapadokya'yı ziyaret edecek.

        Türkiye'de 12 gün kalacak olan Stewart, 1 Temmuzda tamamlanacak çekimler sonrasında Türkiye için bir saatlik özel bir program yapacak.

        İstanbul çekimlerini tamamlayan Martha Stewart, ekibiyle birlikte Ege ve Kapadokya'daki çalışmalarını sürdürüyor.

        Program ekibi ve Stewart, İstanbul'da, Dolmabahçe Sarayı, Mısır Çarşısı, Ayasofya Cami, Topkapı Sarayı, Kapalı Çarşı ve Şakirin Camii'ni ziyaret ederek çekim yaptılar.

        Öte yandan Göreme Açık Hava Müzesi, Uçhisar, Kaymaklı Yer Altı şehri gibi Kapadokya'nın önemli turizm merkezlerinde devam edecek çekimler sırasında, Türkiye'nin kültürel unsurlarını tanıtmak amacıyla Martha Stewart ve çekim ekibine Türk mutfağına özgü tatlar sunulacak. Programın çekimleri Ege'de devam edecek.

        ABD'DE TÜRKİYE STEWART İLE TANITILACAK

        Dünya çapında tanınan Martha Stewart'ın şov programı NBC stüdyolarında çekiliyor ve ABD'de farklı televizyon kanallarında yayınlanıyor. Türkiye dahil olmak üzere Avustralya, Kanada, Japonya, Singapur, Dubai, Belçika, Yeni Zelanda gibi pek çok ülkede de gösterilen şov, 33 milyonluk izleyici kitlesine sahip.

        Şovun Türkiye'de çekilmesi için yoğun bir halkla ilişkiler faaliyeti yürüten Kültür ve Turizm Bakanlığı, programın başta ABD olmak üzere, yayınlandığı ülkelerde Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlamasını amaçlıyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ