Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik O belediye başkanından şok açıklama!

        Seçimlerde AK Parti'nin Antalya'da birinci parti olmasının ardından en çok eleştirilen isimlerin başında gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, parti içinde yaşanan tartışmaları CHP'nin hastalığı olarak değerlendirdi. "CHP'nin düşmanı kendi içindedir" diyen Akaydın, 'Kale kaybedildi' eleştirilerine de "Antalya, CHP'nin hiçbir zaman kalesi olmadı" sözleriyle yanıt verdi.

        Soner ÖZCAN-ANTALYA-AHT

        Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Mustafa Akaydın, Hasan Subaşı Parkı'nda düzenlenen yemekli toplantıda gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin seçim sonuçlarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Akaydın, CHP'nin aldığı oyda çok şaşılacak bir şey olmadığını söyledi. Türkiye'de seçmenin 3'te birinin solu tercih ettiğini belirten Akaydın, "Milli Cephe'nin kötü yönetimi ve 'ortanın solu' felsefesiyle 3'te birin üzerine bir kez 1977 yılında çıkıldı. Bir önceki dönem DSP ile birlikte yüzde 20 alındı. Solda maalesef pik çıkışlar olmuyor, inişler oluyor. Yüzde 26 oy, bu nedenle orta derecede başarıdır" dedi.

        HİTLER DE SANDIKTAN ÇIKTI

        AK Parti oylarındaki yükselişi de değerlendiren Başkan Akaydın şunları söyledi: "AKP oylarındaki artışın birçok nedeni olabilir. Neoliberalizm bir sermaye egemenliği getirdi. Herkes biliyor ki toplumları sandıktan çıkan lider değil sermaye yönetiyor. Obama gibi. İnan Kıraç çıktı bir açıklama yaptı, tehdit edildi, sindi adam. Şimdi 'Başbakan'a davetiyeyi elden götüreceğim' diyor. Basın, işadamları üzerinde baskı var. Referandumda 'bitaraf olan bertaraf olur' denildi. Bu açıkçası faşizm. Sandıktan faşizm olmaz diye bir şey yok. Hitler de Mussolini de sandıktan çıktı."

        DOLMABAHÇE'DE AT PAZARLIĞI

        "İktidarlar bir şeyler kötü gitmeye başladı mı demokrasi çizgisinden sapıyor. Çok net örneği Adnan Menderes. Hiçbir güç Silivri'de yatanların siyaset dışı bir nedenle yattığını bana düşündürtemez. İçlerinde arkadaşlarım da var. Onların Ergenekoncu olduklarına kimse beni ikna edemez. 'Ergenekon diye bir örgüt var mıdır?' diye Türkiye'deki tüm istihbarat organlarına soruldu; hiçbirisinin haberi yok. İnsanlar 3 yıldır bu sanal örgüte üye olmaktan içerde. Bir Dolmabahçe görüşmesi var. Bir at pazarlığı var. 'Senin açığını gördük arkadaş ses çıkarmayacaksın' dediler."

        CHP'NİN DÜŞMANI KENDİ İÇİNDEDİR

        Mustafa Akaydın seçimlerin ardından CHP içinde yaşanan kurultay tartışmaları ise şu sözlerle eleştirdi: "CHP'nin düşmanı kendi içindedir. Her seçim sonrası böyle bir dalgalanma yaşarız. Ben bir yıl önce 'seçimlerden sonra ne olursa olsun gümbürtü kopacak' demiştim. Bu CHP'nin hastalığı, milli problemi... Bu eleştirilerin yapılacağı yer basının karşısı değildir. Geçen seçimde DSP ile birleşip yüzde 20 oy alacaksın ve bunu başarı sayacaksın, sonra da yüzde 26'yı başarısızlık sayacaksın. Bunların hazırlıkları çok önceden vardı. Seçimlerden bir ay önce Diyarbakır İl Başkanı Antalya'daydı. Seçimden sonra ilk konuşan da o oldu."

        ANTALYA CHP'NİN KALESİ DEĞİLDİ

        Akaydın, 'CHP kalesini kaybetti, bunda Büyükşehir Belediyesi'nin etkisi oldu mu? Büyükşehir oy kaybettirdi mi?' sorusuna ise şu cevabı verdi: "Antalya hiçbir zaman CHP'nin kalesi olmadı. Antalya'da CHP adına en yüksek oyu ben aldım. Seçimlerde bir belediye başkanının çalışması gerektiğinden fazlasını çalıştım. Eşim Kepez'de 60 bin eve girdi. Deniz Baykal'ın katıldığı birçok toplantıda ben de vardım. En fazla açılış, mahalle toplantısı yapan benim. Ben etik olarak çalışmalarımı seçime endeksli yapmadığımı daha önce söyledim."

        SORUN OLDUĞUNU 2 YILDIR SÖYLÜYORUM

        Akaydın bir soru üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimden önce 'Anket yaptık oylarımız bir tek Antalya'da artmıyor' sözlerini de değerlendirdi. Antalya'da sorun olduğunu 2 yıldır parti yönetimine söylediğini kaydeden Akaydın, "O açıklamadan sonra Genel Başkanımızı arayıp 'Benimle ilgili bir sıkıntınız var mı' diye sordum. O da "Hayır, zinhar yok' diyerek benden memnun olduğunu söyledi. Antalya'da bir başarısızlık varsa bu benim, il örgütünün, alt kademe belediye başkanlarının ve listeyi yapan Deniz Baykal'ın sorumluluğudur. Genel Başkan'dan o bahsettiği anketi istedim. Ama bugüne kadar böyle bir anket elime gelmedi" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ