Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Ayakkabıdan kurban olur polemiği

        Bir televizyon programına telefonla bağlanan Zekeriya Beyaz'ın “Ayakkabıdan da kurban olur” çıkışı tartışmalara neden oldu.

        Zekeriya Beyaz ve Hacıbayram Camii eski baş imamı Abdulkadir Şehitoğlu arasında “kurban” tartışması yaşandı.

        Abdulkadir Şehitoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı 'yle ilgili sorulara yanıt verirken, Zekeriya Beyaz canlı yayına bağlandı. Zekeriya Beyaz İslam 'da şekilcilik olduğunu ifade ederek “Hac 'da binlerce kurban kesiliyor. 2 saat sonra bu kurbanlar sıcaktan leş oluyor. Kurbanda mutlaka hayvan kesilecek diye bir kaide yoktur.

        "AYAKKABINDAN DA KURBAN OLUR"

        Daha önceleri “Tavuktan kurban olur” çıkışıyla konuşan Zekeriya Beyaz, Beyaz Tv ekranlarında yine ezber bozdu. Ayakkabıdan da kurban olacağını kaydeden Zekeriya “Beyaz “50 çift ayakkabı da Kurban niyetine dağıtılabilir. Mesele amaç ve niyettir. Bu tür bir şekilcilik yanlıştır. Mesele tavuk, horoz değil elbise de dağıtılabilir. Devir ve şartlar değişti. İşin hikmetine, esasına yönelmek lazımdır. Ayakkabı da verilir. Önemli olan bire miktar fakirlere maddi yardım aktarılmasıdır. Ben kurban kesmiyorum, parasını dağıtıyorum. Ayakkabıdan kurban olur bu benim düşüncem bu” dedi.

        "RUH HASTASI OLMUŞ"

        Sunucu Tahir Sarıkaya 'nın ısrarla “Tavuktan kurban olur mu?” sorusunu soruması üzerine Zekeriya Beyaz “Şamata yapmak istiyorsunuz. Kapatıyorum, terbiyesizlik yapıyorsunuz” dedi ve telefonu kapatarak canlı yayını terk etti.

        Hacıbayram Camii eski baş imamı Abdulkadir Şehitoğlu ise Zekeriya Beyaz 'ın sözlerine tepki göstererek “Zekeriya Hoca Kurban 'la sadakayı karıştırıyor. Ne ilmi var ne de alimliği… Ona profesörlük verene de yazıklar olsun. Zekeriya Beyaz hocamız Kurban anlamında psikolojik ruh hastası olmuş” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ