Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Washington Post gazetesi, 26 ülkede yapılan ‘aile içi şiddet’ araştırmasını yayımladı. Araştırmada Türkiye, ‘kadına yönelik şiddetin hoş görüldüğü ülkeler’ sıralamasında, Afrika ülkelerinin hemen ardından geldi.

        Washington Post gazetesi, 26 ülkede yapılan ‘aile içi şiddet’ araştırmasını yayımladı. Araştırmada Türkiye, ‘kadına yönelik şiddetin hoş görüldüğü ülkeler’ sıralamasında, Afrika ülkelerinin hemen ardından geldi.

        Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 26 ülkede şiddet gören kadınların yaklaşımlarının incelendiği bilimsel araştırmanın sonuçları Washington Post’ta yayınlandı. Araştırmaya göre, kadınların aile içi şiddeti hoş gördüğü ülkeler sıralamasında, Türkiye, bu konuda ‘en hoşgörülü’ çıkan Afrika ülkelerinin hemen ardında onları izliyor.

        23 ÜLKEDE GELİŞME VAR

        Michigan Üniversitesi’nden Rachael S. Pierotti’nin yaptığı araştırmanın sonuçları, American Sociological Review adlı bilimsel literatür dergisinde yer aldı. Washington Post gazetesinin de buradan aldığı araştırma dahilindeki anketlerde, 26 ülkedeki kadınlara, “Kocalar bazen karılarına kızarlar. Aşağıdaki durumlarda sizce koca, karısına vurmakta haklı mıdır?” diye soruldu. Kocasına haber vermeden dışarı çıkması, yemeğin altını yakması, çocukları ihmal etmesi gibi olasılıklarda, kadınların yanıtları değerlendirildi. Sonuçta, 26 ülkeden 23’ünde giderek daha fazla kadının şiddeti reddettiği gözlendi. Haritada mavi renkle gösterilen Amerika ve Asya ülkelerinde kadınların büyük çoğunluğu şiddeti reddediyor. Kırmızı renkle gösterilen Mali, Ürdün ve Etiyopya, şiddeti neredeyse tamamen kabullenen bir kadın nüfusa sahip. Türkiye ise Nijerya ile birlikte “arada” bir yerde, mor renkle gösterildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ