Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Medya Sultan Süleyman'a suç duyurusu, Şehzade Mustafa için otopsi
        1

        Uğur USLUBAŞ / BURSA (AHT)

        Muhteşem Yüzyıl dizisinde Şehzade Mustafa'nın ölüm sahnesinin ardından, Bursa'da duyanları şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Diziden etkilenen 47 yaşındaki Hasan Köz isimli vatandaş, Osmanlı İmparatorluğu'nun 10. Padişahı Kanuni Sultan Süleyman (1494-1566) hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suçluların yargılanmasını talep eden Köz, bununla da yetmedi Şehzade Mustafa'ya otopsi yapılmasını istedi.

        2

        Muhteşem Yüzyıl dizisinde Şehzade Mustafa'nın ölüm sahnesi sosyal medyanın en çok konuşulan konusu haline geldi. Bursa'da Şehzade Mustafa'nın kabrine dün gün boyunca 500'ün üzerinde ziyaretçi gelirken, diziden etkilenen bazı bayanlar Şehzade Mustafa için gözyaşı dökmüştü. Bu akşam Bursa Adliyesi'nde ise duyanları şaşkına çeviren bir olay yaşandı.

        3

        Diziden etkilenen Hasan Köz isimli vatandaş, Şehzade Mustafa'nın ölüm emrini veren babası Kanuni Sultan Süleyman hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Köz, suçluların yargılanmasını talep etti.

        4

        'KATİLLERİN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ'

        Kanuni Sultan Süleyman'ın cinayete azmettirmekten cezalandırılmasını isteyen Köz, yine Şehzade Mustafa'nın katillerinin bulunarak cezalandırılması, itibarının iadesine karar verilmesini istedi. Halkı kin ve nefrete sürüklemek, azmettirmek, boğdurma suçlarından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Köz, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

        5

        "KABRİNDE OTOPSİ YAPILMASI MÜMKÜNDÜR"

        "Osmanlı Saltanatı'nın 10. Hükümdarı olan Sultan Süleyman 1553 yılında Şehzade Mustafa Osmanoğlu'nu boğdurmuştur. Bu konuda devlet arşivlerinin açılması, Osmanlı ailesinin yaşayan tanıklarının dinlenmesi halinde suçun failleri tartışmaya yer bırakmayacak şekilde belirlenecektir. Gerek duyulduğu takdirde Şehzade Mustafa Osmanoğlu'nun Muradiye'de bulunan kabrinde otopsi yapılması mümkündür.

        6

        MUSTAFA'NIN İTİBARININ İADESİNİ ARZ EDERİM

        "Şüphelilerden Süleyman Osmanoğlu'nun bizzat kendi el yazısıyla boğdurtma fiilini işlediği aşikardır. Devlet müzesi arşivlerinde bulunan evraklardan da şüpheli Süleyman adam öldürtme suçunun azmettiricisi ikrar etmiştir."

        7

        Şüpheli Süleyman Osmanoğlu'nun cinayete azmettirmekten cezalandırılması, yine Şehzade Mustafa Osmanoğlu'nun katillerinin bulunarak cezalandırılması Azmettiren Süleyman Osmanoğlu'nun TCK'da yer alan ilgili ceza maddesiyle cezalandırılması, Mustafa'nın itibarının iadesine karar verilmesini arz ederim."

        8

        "PADİŞAHLIĞININ GERİ ALINMASINI İSTİYORUM"

        Uzun zamandır diziyi takip ettiğini ifade eden Köz, "Ben diziyi izliyorum ve bundan çok etkilendim. Kanuni Sultan Süleyman'ın oğlunu boğdurarak öldürmesi sebebiyle adliyeye geldim ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Şehzade Mustafa'nın itibarının iade edilmesine ve padişah Kanuni Sultan Süleyman'ın padişahlığının geri alınmasını istiyorum. Dizi beni çok etkiledi" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ