Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kadıköy Belediyesi'nden çikolata kisti paneli!

        Türkiye’de her 10 kadından 1’inde teşhis edilen çikolata kisti hastalığı ile ilgili farkındalığı artırmak için bugün Kadıköy Belediyesi’nde uzman doktorların katılacağı bir konuşma gerçekleşecek.

        Endometriozis (Çikolata kisti hastalığı), Türkiye’de her 10 kadından birinde görülüyor. Bu hastalığa karşı farkındalık yaratmak için, Lions 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Yönetim Çevresi Federasyonu Aile Planlaması ve Kadın Sağlığı Komitesi, Bağlarbaşı Lions Kulübü ve Endometriozis & Adenomyozis Dernekleri’nin ortak projesi “Türkiye Endometriozis Farkındalık Etkinliği”nde Doç. Dr. Taner Usta ve Uzm. Dr. Pınar Yalçın Bahat Kadıköy Belediyesi’nde bir bilinçlendirme konuşması yapacak.

        REKLAM

        Konuşma, özellikle gençleri olmak üzere kadınları bilinçlendirmek, toplumda sağlık konusunda bir farkındalık yaratmak amacıyla; "Üreme Çağında Kadın Sağlığı" başlıklı panelin içerisinde gerçekleşecek. Panelde; Endometriozisin (çikolata kisti hastalığı) adı gibi tatlı olup olmadığı tartışılacak, ardından cinsel temasla geçen hastalıklar ve doğum kontrolü ile ilgili bilgilendirme de bulunulacak.

        23 Mart 2017 Perşembe akşamı saat 19.00'da Kadıköy Belediyesi, Başkanlık Girişi, Brifing Salonu‘nda gerçekleşecek bu etkinliğe herkes katılabilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ