Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm 3 milyon Rus, vizesiz gelecek! GALERİ - Turizm Haberleri

        Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, Türkiye ile Rusya arasında vizesiz dolaşımı öngören anlaşmanın imzalanmasıyla üç yıl içinde Rusya'dan gelecek turist sayısının 5 milyona yükseleceğini bildirdi.

        Rusya ile Türkiye arasında vizenin kaldırılmasına yönelik anlaşmanın iki ülkenin konsolosluk daireleri arasında parafe edilmesini değerlendiren Barut, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye açısından Almanya'dan sonraki en büyük ikinci turist potansiyeline sahip ülkenin Rusya olduğunu vurguladı.

        RUSLAR SÜRECİ YAKINDAN İZLİYOR!

        Rusya ile vizelerin kaldırılması konusunda sağlanan mutabakatın her iki ülke halkı açısından ekonomik ve bürokratik avantajların yanı sıra ağırlıklı olarak olumlu psikolojik etkiler yaratacağını ifade eden Barut, şunları kaydetti:

        ''20 milyonluk Suriye, 4 milyonluk Lübnan'la vizelerin kaldırılmasının Türk turizmi açısından olumlu etkilerini gördük. Bu, 142 milyon nüfusa sahip Rusya'da çok daha büyük ölçekli olacaktır. Rus vatandaşlarının sınır kapılarında 20 dolar karşılığında kolayca vize alabilmesine karşın, Türkiye ile vizenin kaldırılmasıyla ilgili haberlerin Rusya'da gerek halk gerekse Rus turizm sektörünce çok yakından izlendiğini oradaki meslektaşlarımızdan öğreniyoruz. Bu bile psikolojik etkinin önemini ortaya koymaktadır. Olumlu psikolojik etkiler, tatil kararlarında ve zamanlamada önemli ve belirleyici bir rol oynamaktadır.''

        ''GEÇEN YIL 2 MİLYON 600 KİŞİ GELMİŞTİ''

        Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının geçen yıl küresel ekonomik kriz nedeniyle küçük bir düşüşle yaklaşık 2 milyon 600 olarak gerçekleştiğini belirten Barut, iki ülke arasında ekonomik, siyasi ve kültürel alanda ilişkilerin olumlu yönde seyrettiğini kaydetti. Vize konusunda varılan nokta da dikkate alındığında halkta oluşan olumlu psikolojinin, tatil kararlarına da yansıyacağını ifade eden Barut, ''Bu çerçevede biz 2010 yılında 3 milyon barajını aşan sayıda Rus misafiri ağırlamayı hedefliyoruz. Bu sayının üç yıl içinde 5 milyona yükselmesi sürpriz olmayacaktır'' ifadesini kullandı.

        Vize konusunda varılan mutabakatın Türkiye'den Rusya'ya gidecek turist potansiyelini de olumlu etkileyeceğinin altını çizen Ahmet Barut, gelinen noktanın her iki ülkenin de yararına olduğunu vurguladı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ