Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş'ta hedef Shakhtar Donetskli Yaroslav Rakitsky... - Futbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Kartal YİĞİT

        Şampiyon Beşiktaş yeni sezon için transfer çalışmalarını hızla sürdürüyor.Teknik direktör Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda hareket eden ve ilk olarak stoper takviyesi yapmak isteyen Siyah-Beyazlı kurmaylar, Ukrayna’da arayışa geçti.

        Kartal’ın, geçtiğimiz günlerde Mircea Lucescu’nun yollarını ayırdığı Shakhtar Donetsk takımının başarılı stoperi Yaroslav Rakitsky’nin transferi için nabız yokladığı öğrenildi. Bu ülkede yer alan Türk iş adamlarından da destek isteyen Orman’ın, 26 yaşındaki stoperin 8 milyon Euro’luk bonservisini düşürmeye çalıştığı ifade edildi.

        SOL AYAĞI ÇOK ETKİLİ

        Rakitsky stoper olmasına karşın oldukça etkili bir sol ayağa sahip. Boyu 1,84 olan ve hava toplarında da başarılı olan 26 yaşındaki savunmacı uzaktan attığı müthiş gollerle ön plana çıkmayı başarıyor. Sol ayaklı stoper tercihini daha önce de kullanan teknik direktör Güneş’in, yine bu tipte bir oyuncunun kadroda bulunmasını talep ettiği ve bu doğrultuda Rakitsky’yi yeni sezonda takımda görmek istediğini yönetime bildirdiği kaydedildi.

        DİĞER ADAY N'KOULOU

        Kartal’ın bir diğer stoper adayı ise Nikolas N’Koulou... Siyah-Beyazlı yönetim, Kamerunlu savunmacıyı transfer etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

        Marsilya ile sözleşmesi biten ve bonservis bedeli olmadığı için 4 milyon Euro imza parası talep eden N’Koulou indirime gitmiyor, Siyah-Beyazlılar da bu parayı ödemeye yanaşmıyor. Yıllık 2.5 milyon Euro’dan 4 senelik kontrat isteyen N’Koulou, Beşiktaş’tan yanıt bekliyor. Oyuncu indirime giderse transferi gerçekleştirmeyi planlayan yönetim, bir süre daha temaslarını sürdürecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ