Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'da kur zararı 30 milyon TL - Galatasaray Haberleri
        1

        HABERTÜRK SPOR / ERHAN KAAN ADIGÜZEL

        G.Saray yönetiminin sezon başındaki bütçe planlaması dövizdeki hızlı artışın etkisiyle altüst oldu.

        2

        18 futbolcusuna maç başılar ve primler hariç toplamda 32 milyon 300 bin Euro net maaş ödemek zorunda olan Sarı-Kırmızılılar, bu para TL’ye çevrildiğinde büyük zarar etti.

        3

        Kadrodaki mevcut oyuncuların çoğuyla güncel kur üzerinden mukavele yapan G.Saray, yaz aylarında 3.3 civarında seyreden Euro’nun şu anda 4 TL olması nedeniyle zora girdi.

        4

        Sezona başlarken 18 oyuncusuna toplamda 106 milyon 590 bin TL ödemeyi planlayan Dursun Özbek şimdi toplam 131 milyon 990 bin TL ödemek zorunda kalacak.

        5

        Böylece kasadan 25 milyon 400 bin TL civarında fazladan para çıkmış oldu. Maç başı ücretlerle bu rakam 30 milyon TL’yi aşıyor.

        6

        BONUSLAR EL YAKTI
        Oyuncularına maç başılarını ve primlerini de Euro üzerinden ödeyen Cimbom’un, buradan da kaybı büyük oldu.

        7

        Sneijder’a her yıl verilen 1.6 milyon Euro imza parasının yanı sıra Bruma’nın 2 maça daha çıkarsa alacağı 300 bin, De Jong’un 8 maça daha çıkması halinde alacağı 250 bin Euro toplamda 2 milyon 150 bin Euro’nun daha kasadan çıkmasına yol açacak.

        8

        Sarı-Kırmızılılar, ekstradan yaklaşık 1.7 milyon TL fazla ödeme yapacak. 18 oyuncuya 3.5 milyon Euro civarında maç başı ödeme yapan yönetim, buradan da yaklaşık 2 milyon 750 bin TL zarar etti. İkinci yarıdaki maç başı ödemeleriyle bu rakam daha da artacak.

        9

        ARA TRANSFERDE 8 MİLYON EURO GİTTİ
        Galatasaray, ara transfer döneminde kadrosuna dahil ettiği ve sözleşmelerini feshettiği futbolcular için toplam 8 milyon Euro’yu aşkın para ödedi.

        10

        PAOK’tan Garry Rodrigues ve G.Birliği’nden Ahmet Çalık’ı alan Cimbom; Hamit, Sigthorsson, Ontivero ve Jem Paul Karacan’ı gönderdi. Ayrıca Umut Gündoğan, Salih Dursun, Emrah Başsan ve Volkan Pala kiralandı.

        11

        Bonservisine 3.5 milyon Euro verilen Rodrigues, 4.5 yıl için toplam 6 milyon 750 bin, bonservisine 2.5 milyon Euro verilen Ahmet ise 4 milyon 50 bin Euro sabit ücret alacak.

        12

        Bileti kesilen 4 oyuncuya kontrat feshi için 2 milyon Euro ödendi.