Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Formasız oynasınlar!
        1

        Ece ULUSUM / HT GAZETE

        Takımı mağlup ama Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo gol atınca bir striptizci edasıyla formasını çıkarıp kaslarını göstererek seviniyor. Taraftar da coşuyor.

        2

        Bazı kaslı futbolcular için kadınlar “Üstsüz top oynansın” diye kampanyalar başlatıyor, reklamcılar en iyi karın kası şovu yapan futbolcuların formasının içine reklam veriyor. Yeni fetiş, kaslı futbolcular... Buna “Erkek vücudu cinsel obje olarak kullanılıyor” diyenler var. Yıllarca kadın vücudu böyle kullanıldı, şimdi tabiat belki de intikam alıyor!

        3

        90’lı yıllarda bir hafta sonu klasiği; maç bitmiş, evde maç sonrası yorumlar izleniyor. Spor yorumcuları pozisyonları bırakmış onların tabiriyle “tombul muz orta kralı” Sergen Yalçın’ın kilolarını konuşuyor, Yalçın’ın Avrupa’ya açılamamasının nedenini kilolarına bağlıyorlar. 90’larda böyleydi ama şimdi 2 kilo fazlası olana forma yok. Teknik direktör verse bile, taraftarın tahammülü yok.

        4

        Teknik direktör verse bile, taraftarın tahammülü yok. Hatta artık futbolcuların bırakın fit olmasını, kas yapması bekleniyor. Boşuna değil Arda Turan hakkında “Avrupa’ya gidince kas yapmaya başladı” diye konuşulması. Çünkü artık trend, six pack’li futbolcular...

        5

        Futbol tutkunları bilir, Sırp futbolcu Dusan Tadic galibiyet sevincini formasını çıkarıp kaslarını göstererek kutlamıştı. Kısa sürede sosyal medyada bu gol sevinci, milyonlarca kişi tarafından izlendi! Fakat 2014 Şampiyonlar Ligi finalinde Tadic’in tahtını Cristiano Ronaldo aldı. Futbol seven sevmeyen herkes, Ronaldo’nun vücuduna sahip olmanın hayalini kurdu. Spor dergileri boy boy Ronaldo diyeti ve sporu formülleri yazdı.

        6


        "LAVEZZİ FORMASIZ OYNASIN"

        Ronaldo’nun vücudu bu kadar popüler olunca futbolcular arasında bir akım halini aldı. Mağlup oldukları maçlarda bile sevinç gösterisi yapmaya başladılar. Öncen omuz ve karın kaslarını şişir sonra da sergile...

        7

        Sergileme konusunda en başarılı isimlerden biri de Paris SaintGermain FC’de oynayan Arjantinli milli futbolcu Ezequiel Lavezzi. Futbolcunun kadın hayranları, “Lavezzi Formasız Oynasın” başlıklı bir Facebook grubu bile kurdu; 350 binden fazla takipçisi var. Lavezzi de az değil, artık her sevinicinde formayı bir striptizci edasında sallıyor, yetmiyor şortunu da sıyırıp “adonis şov” yapıyor.

        8

        Hatta öyle ki formayı çıkarmanın cezası sarı kartı bile göze alıyor. “Baklava savaşları” öyle bir hal aldı ki başta Arsenalliler olmak üzere birçok İngiliz futbolcu, karın kaslarını yarıştırıyor. Dedikodu sayfaları futbolcu adonisleriyle dolu. Baklavalarıyla meşhur futbolcular arasında kimler var kimler:

        9

        Paris Saint-Germain’li Zlatan Ibrahimovic, bu yıl FB’ye transfer olan Nani, kaslarıyla Hulk lakabını alan Brezilyalı futbolcu Givanildo Vieira de Souza, bu sezon tekrar BJK forması giyecek Ricardo Quarasma, eski Galatasaraylı Fildişi Sahilli Didier Drogba, dergilerde boy boy fotoğrafları basılan Fransız futbolcu Olivier Giroud, Arsenal’da oynayan Alexis Sanchez...

        10

        Ama iş sadece kaslarda bitmiyor. Şov yapmayı da bileceksin! Örneğin Euro 2012’de Mario Balotelli’nin agresif ve donuk bakışlı “üstsüz” sevinciyle az dalga geçilmedi. Sonra gelsin komik caps’ler...

        11

        'SIYIRANA' REKLAM

        Kaslı futbolcular arasındaki yarış, reklamcıların kafasında şimşeği çaktı. Üstelik bu vücut gösterisi, her iki cinse de hayli hayli hitap ediyor. Öyle ki birkaç reklam ajansı, formasını sadece sıyırarak sevinen futbolcuları belirleyip forma içine reklam verdi. Anında geri dönüş aldılar. Yeşil sahalarda başlayan reklamlar, yavaş yavaş dergi kapaklarına sonra da televizyon reklamlarına kadar gitti.

        12

        Eskiden Beckham ve Figo gibi yakışıklı futbolcular ünlü markaların yüzü olurdu şimdi baklavası olanlar. Ancak bizim futbolcular ya bu akımdan bi haber ya kas yapacak güçleri yok Sahaların yıldızı artık baklavalı karınlar ya da fazla parada gözleri! Çünkü Türkiye’de Avrupa’dakilerle yarışacak karın kaslı futbolcu bulunmuyor. Zira bu kaslar 6 ay ağırlık çalışmayla değil, ortalama 4 yıllık bir emek gerektiriyor.

        13


        YAKIŞIKLILIĞIN 10 PARA ETMEZ KASLARIN YOKSA!

        Yakışıklılığıyla markaların yüzü olmayı başaran İngiliz futbolcu David Beckham’ın vücudu sönük kaldı. Reklam pastasının en kremalısını da 6’lı baklavasıyla Ronaldo aldı. Ronaldo giyimden parfüme, şampuandan iç çamaşırına birçok marka için pozlar verdi.

        14

        Şampuan reklamında bile kaslarını sergiledi. FC Barcelona’da oynayan Lionel Messi, sahaların yıldızı ve futboldan en çok kazananı ama vücudu o kadar gösterişli olmadığı için reklam geliri, Ronaldo’ya göre geride... Tabii kadınların ilgisi de...

        15

        Hatta Dolce&Gabbana için pozlar veren futbolcunun, diğer reklam yüzü olan “baklavalı” futbolculara göre daha az para aldığı söylentileri yayıldı. Messi dedikodulara kafayı takmış olacak ki dayanamamış, karın kaslarını şişirmeye başladı. Fakat reklamdan az alsa da geliri Ronaldo’dan fazla.

        16

        Geçen sezon reklam gelirleriyle birlikte popüler futbolcuların gelirleri açıklandı; Messi 71 milyon dolar, Ronaldo 59 milyon dolar, Ibrahimovic 23 milyon dolar...

        17

        ‘ZARARI YOK AMA YAĞ GEREK’

        Bu kas yığını futbolcular akım olunca işin sağlık ve kondisyon tarafı da konuşulmaya başlandı. Kimilerine göre kaslı olmak esnekliğe ve hıza engel kimilerine göre de sakatlık sebebi. Kasımpaşa Spor Kulübü’nün doktoru Cem Ergenç şöyle diyor:

        18

        “Zararı kesinlikle yok. Ama yağ oranı düşük, kas oranı fazla olursa bu sefer sakatlıklar ortaya çıkmaya başlar. 90 dakikalık bir performans için vücudun yağa da ihtiyacı var.

        19

        Vücut yakacak yağ bulamadığında performans düşer, zorlanır ve futbolcu da sonuçlarına katlanmak zorunda kalır.” Ergenç karın kaslarını sergilemek için 4 yıl gerektiğini söylüyor.

        20

        “Aynada görünen yerlerini yani üst vücudu şişiren topçular yanlış yapıyor” diyen BJK’nin eski doktoru İsmail Başöz ise “Türkiye’de yaygın değil bu furya...

        21

        Profesyonel destekle gerçekleştirildiği sürece kondisyonla ilgili sorun yaratmaz. Futbolcuların bir kısmı fotojenik olmak ve cinsel güdülerini tatmin etmek için çabalıyor.

        22

        Bu noktada önemli olan doğru spor yapmak. Göğüs kasına önem verirken baldıra çalışmıyorsa yavaşlar ve esnekliğini kaybeder.

        23

        Bu yüzden tüm takımlar, oyuncuların gen listesini çıkarır, hem diyetisyenle hem de hocasıyla paralel bir çalışma programı gerçekleştirir” diyor.

        24

        SÜPER LİGİN PAZULARI

        14 Ağustos'ta başlayacak Süper Lig de yeni transferlerle six pack'li gol sevinçlerini görecek. Bu sezon Fenerbahçe forması giyecek Nani ve Beşiktaş'a ikinci kez transfer olan Quaresma’nın karın kası şovlarıyla tribünleri coşturması muhtemel. Şimdilik aynı kıvamda olmasa da ümit vaat eden oyuncularımız var; Galatasaray'dan Yasin Öztekin ve Gaziantepspor'dan Muhammet Demir. Bakarsınız yeni transferlerle six pack şovlara bizim oyuncular da heveslenir.