Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam ABD’li veteriner Lawson’a sahip çıktı

        Gökhan ARTAN / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Esenyurt’ta bir trafik kazası sonucu omurgası kırılan ve yürüyemez hale gelen 10 aylık Lawson isimli sokak köpeği, ABD’den bir veterinerin sahip çıkmasıyla yeni yuvasına kavuştu. Lawson, dünyadaki kritik durumdaki hayvanları kurtarmak, tedavi etmek ve yuvalandırma konusunda çalışmalar yürütmek amacıyla hizmet veren ‘He’Art of Rescue International’ tarafından geçen cumartesi günü ABD’ye gönderildi.

        Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle İstanbul’dan New York’a gönderilen Lawson’ı Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nden yolcu eden He’Art of Rescue International Türkiye kurucusu Rima Nur, “Bir süre önce Esenyurt’ ta trafik kazası geçiren Lawson’a gönderildiği barınakta yardım edilmedi. Kimse sahiplenmedi. Biz de sahiplendirme çalışmalarına başladık. Omurga kırığı var. Türkiye’de ya da yurtdışında herhangi bir tedaviye cevap verecek bir kırık değil. Yurtdışından tekerlekli sandalye getirdik. New York’ta bir veterinere sahiplendirdik. Bundan sonra hayatını güvenli şekilde yaşayacak” diye konuştu.

        Türkiye’de cinsi olmayan ve sokak köpeği tabir edilen hayvanların sahiplenilmediğine dikkat çeken Nur, “Sahiplenseler bile bahçelerin köşelerinde duruyor. Cins köpekler gibi bakmıyorlar. Bu tamamen bir ön yargı. Sokak köpekleri en az cins köpekler kadar akıllı ve sevecen. Kaza geçirmiş olan bir köpeğe maalesef Türkiye’de kimse sahip çıkmadı. Bizde yurtdışında ona sahip çıkacak olan veteriner bir hanıma gönderiyoruz” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ