Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kanada'nın sıradışı Başbakanı

        Ece ÇELİK / HABERTURK.COM

        ececelik@haberturk.com

        Kanada'da şu sıralar dokuz yıldır iktidarda olan Muhafazakar Parti'nin yerine gelen Libreal Parti'nin Başbakanı Justin Trudeau'yu konuşuyor.

        Dokuz yıllık Muhafazakar Parti iktidarını yına Trudeau ve Libreal Parti 338 sandalyeli Kanada Federal Parlamentosu'nda 180'in üzerinde sandalya kazanarak tarihi bir zafere imza attı.

        Justin Trudeau'nun daha önce altı yıl boyunca Kanada Başbakanlığı koltuğunda oturan Pierre Trudeau'nun en küçük oğlu olması da dikkat çeken bir diğer ayrıntı.

        Trudeau'nun başbakanlık koltuğuna oturacağı belli olduğundan beri genç politikacının yakışıklılığı, sıradışı karakteri ve özellikleri sosyal medyayı meşgul ediyor.

        Kanada'nın yeni lideri 1972 doğumlu yani henüz 43 yaşında. Kanada'nın Ottowa bölgesinde doğup büyüyen Trudeau'nun annesi de adı siyasetçi Ted Kennedy, ardından Rolling Stones grubunun üyesi Ronnie Wood ile anılan bir aktrist.

        Harita

        Genç yaşlarda politikaya atılan Trudeau, 2000 yılında babasının vefatının ardından siyasete daha aktif katıldı ve 2012 yılında Liberal Parti'nin başına geçti. Esas mesleği öğretmen olan Trudeau kendisini feminist olarak tanımlıyor. LGBTİ hakları mücadelesine verdiği destek ve marihuanayı yasallaştıracağı yönündeki açıklamalarıyla Kanada'nın özgürlükçü kanadının kalbinde taht kuran Trudeau kürtajın devlet tarafından düzenlenmesine de karşı.

        Kanada'nın yeni Başbakanı Justin Trudeau profesyonel bir boksör

        Kadınların kendi bedeni üzerinde söz söyleme hakkının kendisine ait olduğunu düşünüyor.

        "Gerçek değişim" mottosuyla seçim kampanyası yapan Trudeau dar gelirlilerin sevgisini alacak politikalarıyla ve özgürlükçü düşünceleriyle geleneksel siyaset algısını yerlebir etmiş durumda.

        Elbette ki Trudeau'nun bu kadar dikkat çekmesinin tek sebebi politik çıkışları değil. Kanada halkı tarafından oldukça yakışıklı bulunan Trudeau ile ilgili 'en seksi başbakan' tartışmaları şimdiden başladı. İngiliz Mirror gazetesi onun başbakan olmasının ardından , “Justin Trudeau dünyanın en seksi siyasetçisi mi?” sorusuyla bir anket başlattı.

        Sosyal medyada kendisini beğenen kadınlar ‘Sevişmek istediğim başbakan anlamına gelen PILF yazarak yeni başbakanın fotoğraflarını paylaşıyor.

        Kadınların hayran olduğu Başbakan bu yıl evlendi ve üç çocuk babası.

        Trudeau'nun fotoğrafları da bu hayranlığa çanak tutacak cinsten. Profesyonel bokör olan Trudeau'nun bir yardım kuruluşu için striptiz yaptığı videosu yayınlandı.

        Düzgün vücuduyla mankenleri aratmayan Trudeau'nun pek çok seksi fotoğrafı bulunuyor.

        Sıkıcılıklarıyla bilinen politikacılar arasında böyleleri çıkması Türkiye'den kadınları da heyecanlandırmış olacak ki ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay twitter hesabından Kanada'nın yeni başbakanının seksi bir fotoğrafını paylaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ