Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Balat’ta ihtiyaç sahipleri için ‘Paylaş Kurtul” projesi

        GAZETE HABERTÜRK

        6 ay önce Balat’ta 3 katlı bir ev kiralayan ve bu evi restore ederek ihtiyaç sahipleri için bir yardım evine dönüştü- ren Murat ve Sinem Asilcan çifti paylaş ve kurtul projesiyle Balat’ın ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Proje kapsamında giyilebilir ve kullanılabilir tüm eşyaları alarak bu evden ihtiyaç sahiplerinin almasını sağlayan çift Balat’taki çocukların bu ev sayesinde bir kitap kurduna dönüştüğünü söylüyor.

        Harita

        ‘HAFTADA 3 BİN KİŞİ GELİYOR’

        Tek amaçlarının, insanların unutmuş olduğu paylaşma duygusunu yeniden canlandırmak olduğunu söyleyen Murat Asilcan, insanlara iyilik yapmayı çok sevdiklerini söyleyerek ekliyor:

        “Eşimle beraber burada bir sosyal sorumluluk projesi başlattık. İnsanların kullanmadıkları ikinci el eşyaları alarak gönüllü olarak ‘Paylaş Kurtul’ kampanyası altında, ihtiyaç sahiplerine dağıtı- yoruz. Kimi zaman da biz onların evine giderek ulaştırıyoruz. Bunun yanında Hobbit House önündeki gardıropta asılı kıyafetleri ve ayakkabıları insanlar gelip ihtiyaçlarına göre alıyor. İnsanların satamadığı kıyafetleri, ayakkabıları burada insanlara ‘Paylaş Kurtul’ diyerek dağı- tıyoruz. Haftada yaklaşık 3 bin ihtiyaç sahibi kişi bunlardan faydalanıyor.”

        Murat Asilcan, bunun yanında kurdukları kütüphanede her hafta bine yakın çocuğun ikinci el masal kitabı ve oyuncakla buluştuğunu, bu sayede Balat’ta bulunan çocukların kitap kurdu olduklarını söylüyor.

        ‘ÇÖP GÖRDÜĞÜNÜZ EŞYA HAZİNEYE DÖNÜŞÜYOR’

        Projelerinin imece usulüyle yardıma dönüştüğünü belirten Asilcan, şöyle devam ediyor,

        “Projemiz güzel bir dayanışma kültürü yarattı. İnsanlar bunun özlemini duyuyormuş yıllardır. Biz insanların kullanmadığı, temiz olarak yıkayıp gönderdiği kıyafetleri ihtiyacı olanlarla buluşturuyoruz. Buradan giyinen binlerce çocuk ve aile var. Sizin çöp olarak gördükleriniz başka insanların hayatında birer hazineye dönüşebilir. Lütfen onları atmayın, bize getirin. Biz dağıtımını gönüllü yapıyoruz. İstanbul’un birçok yerinden bize kıyafet, oyuncak, kitap getiren insanlar oluyor. Yeni bir şeyler alıp göndermesinler. Bizim amacımız ikinci el eşyaları dağıtmak. Bunun yanında kapı önüne insanların içmesi için su bıraktık. Sokakta bulunan köpeklerin, kedilerin yiyecek ihtiyaçlarını da karşılıyoruz.”

        ‘PAYLAŞMA KÜLTÜRÜNÜ HATIRLATTIK’

        Balat’ta insanların unuttuğu paylaşma kültürünü yeniden hatırlatmaya çalıştıklarını söyleyen Asilcan, “Paylaşmak ve dayanışma, günümüzün en güzel duygularından. Çocukları çok önemsiyoruz. Bu nedenle buraya çocuklar için oyuncak, kitap, kıyafet bekliyoruz özellikle. Çocuklar her gün gelip gidiyor. Burayı çok seviyorlar” diye konuştu.

        Paylaş Kurtul projesine katkıda bulunmak için Kasımpaşa’dan gelen Huriye ve Metin Erdem, evdeki giysilerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaşması için buraya getirdiklerini belirterek, paylaş- manın çok güzel bir duygu olduğunu ifade ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ