Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Festivallerden festival beğenin!

        Ece ULUSUM / GAZETE HABERTÜRK

        Cappadox

        19-22 Mayıs

        Kapadokya’nın doğal tarihini müzik, sanat ve gastronomiyle buluşturan, yetmeyip bunu bir de festival haline getiren Cappadox başlıyor. Bu yıl ikincisi düzenlenecek festivalin biletleri satışa çıktı, elinizi çabuk tutun. Bu sefer teması da manidar: “Gelin Bahçemizi Ekelim”... Neden gitmelisin? n İlki çok iyiydi, bu yılki teması ve içerik de nefis. n Kapadokya’ya gitmek için bir neden daha...

        Spaceland Festival

        27 Mayıs

        Yerinizde durmayacağınız bir festival bu yüzden öncesinde iyice dinlenin. KüçükÇiftlikPark’taki festivalin headline’ını duyunca hak vereceksiniz; Policeman ve Bludfire şarkılarıyla dünya listelerinde fırtınalar koparan Eva Simon! Ondan önce sahneye çıkacak isimler de hiç fena değil; Tony Junior, Mari Ferrari, Kaan Gökman, Yağız İnce, Cem Seçkin, Burak Yeter ve nice isimler var. Neden gitmelisin? n Festival uzay konseptli olduğundan dans ederek Mars’a kadar yolun var! n İyi bir clubber olduğunu kanıtlamanın tam zamanı.

        ChillOut Festival Istanbul

        28-29 Mayıs

        Life Park’ı dev bir festival kasabasına dönüştürecek ChillOut Festival Istanbul. Bu yıl 11’incisi düzenlenen ve her yıl daha da kalabalıklaşan line up’ı ile karşımıza çıkan etkinlikte bu yılki isimlerden bazıları şunlar: Bedouin, Chairlift, Choir of Young Believers, Cigarettes After Sex, Chico Trujillo, dOP, Fakear, Guts, Hugo Kant, Lola Coca, The Field, Ah! Kosmos... Bu kadar isim olunca 3 sahne kurulacak. Hangi birine yetişeceksiniz bilmiyorum ama müziğin yanı sıra çeşitli atölyeler, sanatsal çalışmalar ve lezzet deneyimleri olacak. Neden gitmelisin? n Hafta sonunu müzikle doldurabilir, doğanın içinde bir mini tatil niyetine gidebilirsin. n Festivalde her telden müzik var; caz, soul, indie, funk... Elin boş dönmezsin!

        Babylon Sound Garden

        4 Haziran

        İstanbul’un denizini müzikle buluşturan, müzikseverlere ziyafet sunan festivale çeyrek var. Babylon Kilyos’ta deniz kıyısında doğanın ve iyi müziğin tüm gün keyfini sürmek isteyenlerle göre. Sahnede olacak isimler şunlar: Milky Chance, Oscar & The Wolf, Jamie Woon, Büyük Ev Ablukada, Is Tropical, Jacques Greene, Jimmy Edgar, Tiger & Woods, Débruit ve Kaan Düzarat. Neden gitmelisin? n Oscar & The Wolf geçen aylarda İstanbul’daydı ama bir günde biletleri tükenmişti. Şimdi telafi vakti geldi! n İstanbul’dan çok da uzaklaşmadan müziğe yakınlaşırsın.

        Dropout Festival

        5 Haziran

        Gıcır gıcır festival! KüçükÇiftlik Park’ta yaz başlangıcını müzikle karşılayın. Festival siftahını 2008’de Afrika’da kurulan rap-rave tarzının ilahlarından Die Antwoord ile yapacak. Grubun Türkiye’de hatırı sayılır bir hayran kitlesi var, uzun zamandır yolları gözleniyordu. Etkinliğin diğer isimleriyse Modestep, Ceza, Lust, Furkan Kurt, Orkun Bozdemir, Boys N The Hood, The Fuck is Back. Neden gitmelisin? n Kliplerindeki halleriyle izleyeni korkuyla gıdıklayan Yolandi Visser ve Watkin Tudor Jones’un sahnede neler yapacağı merak konusu. n Bir festivalin ilkine katılmak âdettendir!

        Masstival Festival

        8 Ağustos

        2007 ve 2008 yıllarında sahnesinde Avril Lavigne, Deff Leppard, White Snake, Sinead O’Connor gibi isimleri ağırlayan Masstival bomba gibi döndü. Festivalin head ismi Zero 7’dan sonra yıldızı parlayan, yazdığı şarkılar ve tarzıyla kendine hayran bırakan, Sia! Ne zamandır bugünü bekliyorduk. Biletler iyice azaldı, elinizi çabuk tutun. Sia’dan öncesinde KüçükÇiftlik Park sahnesinde olacak isimler Selah Sue, Oh Land, Güliz Ayla, Falluhlah ve Melis Danışmend. Neden gitmelisin? n Sia ilk kez Türkiye’de, turnesindeki şovlar nefis. n Indie türünün iyi isimleri de sahne olacak. n Dans etmeyi seviyorsan!

        Rock Off 2016

        10 Temmuz

        Rock Off, bu yıl da heavy metal ve rockseveri pogo ve headbang’e hazırlıyor! Geçen yıl 2 gündü şimdi 1... Etkinliğin yeni mekânı da Parkorman oldu. İstanbul’u pogolamaya gelen isimler arasında Lemmy Kilmister sahnesinde yer alması kesinleşen gruplar Megadeth, Sabaton ve Dragonforce. Ayrıca Dragon’s Den’de Stratovarius’un vokalisti Timo Kotipelto’nun akustik performansının yanında birçok söyleşi ve imza etkinliği de yapılacak. Line up hâlâ açıklanıyor, sürprizler olabilir. Biletler satışta. Neden gitmelisin? n Eğer Megadeth’i hâlâ canlı canlı izlemediysen... n İstanbul’da çok fazla metal-rock festivali olmuyor, kaçmaz. n Onlarca sanatçı, kocaman alan ve senin gibi headbang ile pogo seven müzikseverler orada olacak.

        Scorpions 50. Yıl Festivali

        12 Temmuz

        Tozlu kaset ve CD raflarınıza el atmanın vakti geldi. Efsane Alman grup Scorpions uzun süre sonra İstanbul’a geliyor hem de 50’nci yıllarını festivale dönüştürdükleri bir turneyle! 12 Temmuz’da Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek konserin sahneye ilk çıkacak ismi de rock kraliçesi Şebnem Ferah. Tam bir rock cümbüşü! Neden gitmelisin? n Grubun üyeleri iyice yaşlandı, son görüşünüz olabilir. n Haykıra haykıra Still Loving You, Wind of Change, Rock You Like a Hurricane ya da Send Me an Angel’ı söyleyeceksiniz.

        İstanbul Blue Night: Muse

        26 Temmuz

        Glastonbury Festival Benicassim gibi en bomba müzik festivallerinin headline’ındaki Muse, İstanbul’a da dünya turnesi kapsamında geliyor! 1994’ten bu yana grubun delisi çok, isimleri artık en iyilerin yanında. Muse’dan önce Birth of Joy, Ferman Akgül, You May Kiss The Bride sahne alacak. Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek konserin normal ayakta biletleri çoktan tükendi... Neden gitmelisin? n Altın çağını yaşayan Muse’u bir daha ne zaman göreceksin? n Çoğu meşhur müzik festivalinin headline’ı ayağına geliyor. n Ferman Akgül’ü solo izleyecek, Birth of Joy’un 5 aylık albümünden yeni şarklıları dinleyeceksiniz. One Love Festival 17 Temmuz Başta iki günden bir güne düştü diye üzüldük ama line up’ı ile gönlümüzü aldı One Love. Hayat Bu Kapağın Altında desteğiyle müzikseverleri 15’inci kez bu sefer Parkorman’da ağırlamaya hazırlanan festivalindeki isimleri sayalım; Two Door Cinema Club, SBTRKT (DJ set), Django Django, Balthazar, Arthur Beatrice, HVOB, Sofi Tukker, Klangkarussell (dj set), Butch, Ben Pearce, Kalben, Umut Adan, Cervus, Alican, İlker Aksungar, Men with a Plan, Akın Sevgör, Shangri-La ve Radyo Eksen DJ’leri. Neden gitmelisin? n Bu soruyu sormadan önce yine line up2’a bakın. Two Door Cinema Club ve Balthazar ile hasret gidermenin zamanı.

        One Love Festival

        17 Temmuz

        Başta iki günden bir güne düştü diye üzüldük ama line up’ı ile gönlümüzü aldı One Love. Hayat Bu Kapağın Altında desteğiyle müzikseverleri 15’inci kez bu sefer Parkorman’da ağırlamaya hazırlanan festivalindeki isimleri sayalım; Two Door Cinema Club, SBTRKT (DJ set), Django Django, Balthazar, Arthur Beatrice, HVOB, Sofi Tukker, Klangkarussell (dj set), Butch, Ben Pearce, Kalben, Umut Adan, Cervus, Alican, İlker Aksungar, Men with a Plan, Akın Sevgör, Shangri-La ve Radyo Eksen DJ’leri. Neden gitmelisin? n Bu soruyu sormadan önce yine line up2’a bakın. Two Door Cinema Club ve Balthazar ile hasret gidermenin zamanı.

        Zeytinli Rock Festivali

        25-28 Ağustos

        Yerli rock müzisyenlerini İstanbul dışına, Balıkesir’e taşıyan ilk önemli festivallerden Zeytinli. “Deniz, kum, güneş ve rock” sloganıyla akıllara kazınan festival, 25 Ağustos’ta bir partiyle başlayacak. Resmi olarak isimler açıklanmadı ama biz birkaçını öğrendik; Teoman, Duman, Athena ve mor ve ötesi... Üstelik bu sefer yabancı isimlerin de geleceği söyleniyor, göreceğiz! Neden gitmelisin? n İlk neden kısaca deniz, kum, güneş ve müzik. n Sevdiğiniz isimleri kalabalık İstanbul konserleri gibi değil de doya doya, farklı şehirde dinleyeceksin.

        %100 Metal Fest: Headbangers Weekend

        27-28 Ağustos

        Sert festival! %100 Metal Fest: Headbangers’ Weekend, 4’üncü yılında metal müzik dünyasının önemli isimlerini ağırlayacak. Bu sene de KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek festivalini açıklanan isimleri Alman Power devi Blind Guardian, ilk kez Türkiye’ye gelecek Fin melodik death grubu Insomnium ve folk metali gözde grubu Eluveitie. Diğer isimler kim olacak bekliyoruz. Neden gitmelisin? n Insomnium ilk kez İstanbul’a geliyor, tanışma vakti! n Metal türünün iyi isimlerini çıplak gözle izlemek, yeni isimlerle tanışmak için fırsat.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ