Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi 100 üstü moda

        ECE ULUSUM / HABERTÜRK CUMARTESİ

        eulusum@htgazete.com.tr

        Bendeniz gibi kilolu kadınlar için alışveriş her zaman bir sorun olmuştur. Her zaman mağazaya girmeden önce beden aralıklarını sormak zorundayım. Üstüme olan bir şey bulduğumda hazine keşfetmiş gibi oluyorum. Fakat bu sefer de o parçayı neyle kombinleyeceğimi bilemiyor ya da bazen giymeye cesaret edemiyorum... Malum moda yazarlarının çoğu zayıf kadınlara hitap ediyor ya da ‘fazla kilosu’ olana da ‘kusur’ kapatmak için tavsiyeler veriyor. Daha neler! Onlarca yıllık moda sistemini bozacak değilim ama ben ve 100 kilodan fazla kadınlar için aradım, taradım ve şık tombul model ve blogger’ları buldum. Gördüm ki biraz cesaret her şeyi çözüyor.

        Manfattan – Beck Dude
        Manfattan – Beck Dude

        ABD’li Dude, kendi gibi kadınlara fikir vermek için 2011’de bir site açtı ve çok ilgi gördü. Ona göre sadece kiloları saklamak şık olmayı sağlamaz, kıvrımlarını kullanmak, boyunuzu uzun göstermek ve iyi makyaj yapmak işe yarıyor. Bacaklarını sevdiği için kısa ama bol desenli elbiselere bayılıyor. Dar giyinmekten korkmayın, Dude’a göre işin sırrı üstünüze alacağınız bluzda! Özellikle de transparan dar gömlek elbiseleri tavsiye ediyor.

        Margie Plus
        Margie Plus

        Cesaret neymiş ben bu kızda gördüm. Punk ruhunu tarzına yansıtan Margie, rengârenk ve parıltılı şeyler giymeyi çok seviyor. Onun giydikleri beni aşar ama bazı yöntemleri çok işe yarıyor. Mesela kot tulumu pantolon formunda giyiyor, böylece göbek görünmüyor. Kısa şortlarda çizgilileri tercih ediyor, uzun baskılı tişörtlerle kombinliyor. Bir de crop tişört giydiğinde yüksek bel pantolon giyiyor. Böylece hem boyu uzun görünüyor hem de karnı düz!

        Bonjour Clem-Clementine Desseaux
        Bonjour Clem-Clementine Desseaux

        Fransız model ve blogger Desseaux kendi gibi giyinmeyi seven annesinden etkilenip modayla ilgilenmiş. Ama bir diğer ilgi alanı da yemek yemek... İkisinden de vazgeçmek istemeyince kendi yolunu çizmiş. O biraz daha casual parçaları sevenlerden... Mottosu ise “Rahat olduğunuz sürece şıksınız.” Desenli kalem etekleri bol basic bluzlarla kombinliyor. Özellikle kalçalarını sevdiğinden “Yüksek bel etekler can kurtarır” diyor.

        Amber - Style Plus Curves
        Amber - Style Plus Curves

        ABD’li Amber da 2012’de kendiyle barışmanın mutluluğunu yaşıyor. Modanın kendine yakışan olduğunu düşünenlerden... O en çok davetleri seviyor. Aslında en zor iş, çünkü büyük beden kadınlara dikilen gece kıyafetleri ya çok yaşlı gösteriyor ya da giyeni disko topuna dönüştürüyor. Amber’in sırrı doğru kesimler ve topuklu ayakkabı! Elbiselerde asimetrik kesimler ve yırtmaç, tulumlardaysa yüksek bel ve çizgili favorisi. Kollarını kapatmak isteyenlere kesinlikle tüllü, parıltılı şallar önermiyor. “Ya tam açsınlar ya da kollarını kapatsınlar yoksa o detayla daha çok dikkat çekiyorlar” diyor.

        Dilek Birgen ile güzellik...
        Dilek Birgen ile güzellik...

        HASARLARI ONARMALI

        Yaza pürüzsüz, kırışıksız, lekesiz, yeniden yapılandırılmış bir ciltle girmek istiyorsanız, doğrudan cildin kolajen üretimini hedefleyen tedavilere yönelmeniz gerek. Bu alanda yeni uygulamalar arasında, gençleşme ve cilt yenilemede etkili teknolojilerin başında Skintyte Laser geliyor.

        Bu lazer, ciltte hasar oluşturmadan en derin cilt dokusuna etki ediyor ve kolajen sentezini artırarak ciltte sıkılaşmayı destekliyor. Uygulama sonrası iyileşme sürecine ihtiyaç duyulmaması tedavinin en önemli avantajı. İşlemin sonuçları, uygulamanın hemen ardından görülse de nihai sonucun alınması için 3-4 ay gerekli. 40-50 dakika süreli işlem, 3 hafta aralıklarla 4-6 seans uygulanıyor.

        Bir diğeri ise Ultherapy. Bu sistem, odaklanmış ultrason enerjisinin yarattığı ısı etkisiyle cildin temel yapı taşı olan kolajen sentezini artırarak cildin sıkılaşmasına yardımcı oluyor.

        Son yapılan klinik ve deneysel araştırmalarla birlikte bu yöntem, yüzle birlikte boyun ve dekolte bölgesindeki ince kırışıklıklar üzerinde de kullanılıyor. Uygulama sonrası, ciltte hafif bir kızarıklık meydana gelebiliyor ve bu kızarıklık da 1-2 saatte kaybolur. 60-90 gün sonra fark edilir. Şekilde ciltte sıkılaşma ve yüz konturlarında belirginleşme görülebiliyor.

        Kolajen üretimini hedefleyen Plus Effect yöntemi ise DNA hasarlarının onarımını hedefliyor. Bu yöntem haftada bir 6 seans uygulanıyor. Lazerlerle elde edilen sonucun başarısı, tedavi sırasında kullanılan devam ürünlerinin içeriğine de bağlı. İyileşme sürecinde cilt altına glukozamin, kondroitin sülfat, silisyum, Ester C vitamini ve seramidler gibi yapı taşları verilirse daha iyi ve daha kalıcı sonuçlar elde edilebiliyor.

        ERKEKLERİN ŞIKLIĞI

        Pierre Cardin bayrama özel indirimleriyle erkeklerin şıklığına destek veriyor. Pierre Cardin, bayrama kadar geçerli olacak tüm ürünlerde yüzde 50’ye varan indirim avantajı sunuyor.

        BAYRAM ALIŞVERİŞİ

        Faik Sönmez’in 2016 ilkbaharyaz ürünlerine bayramda da yüzde 50’ye varan indirimle sahip olmak mümkün. Markanın tüm koleksiyonu 38 bedenden 52 bedene kadar üretiliyor.

        GENÇLERE BAYRAMLIK

        LC Waikiki’de genç kızlar için pastel tonlardaki pantolonlar, baskılı tişörtler dikkat çekerken, genç erkekler için desenli gömlekler ve renkli pantolonların yer aldığı dinamik bir koleksiyon öne çıkıyor.

        YENİ MARKALAR

        7-14 yaş arası çocukların yaratıcılıklarını tarzları yoluyla ifade etmelerini sağlayan Mono ile tasarımlarıyla dikkat çeken Danimarkalı marka Smafolk’ un 0-2 yaş ürünleri Boyner’de satışa sunuluyor.

        TEKNOLOJİ VE KONFOR

        Bellona Golden Comfort yatak, soft touch ile sessiz yay sistemi özelliğini, hypersoft kumaş teknolojisiyle de ipeksi yumuşaklık sunuyor. Çift taraflı kullanabilme özelliği ile farklı yüzey seçeneklerini tek bir yatakta sunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ